VIDEO: Herzeelse vierdejaars betogen om aandacht te vragen voor waterproblematiek

Op donderdag 23 maart 2023 was het weer zo ver in Herzele, de waterfanfare trok door het centrum om aandacht te vragen voor de waterproblematiek.

“Dat water één van de belangrijkste hulpbronnen op aarde is, wordt nog niet door iedereen voldoende beseft. Water is een kostbaar goed waar bewust mee omgegaan moet worden en niet vervuilt of verspilt mag worden. Daarom brachten de leerlingen van alle vierde leerjaren uit Herzele dit onder de aandacht samen met de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking en duurzame ontwikkeling (GROS) en het lokaal bestuur Herzele”, klinkt bij de Herzeelse schepen van Duurzame Ontwikkelingssamenwerking Heidi Knopb (Open VLD). “Na enkele coronajaren waarin er geen of slechts een lightversie kon doorgaan, stond er nu opnieuw een volwaardige editie op het programma. In de voormiddag volgden de leerlingen verschillende workshops naar keuze in De Wattenfabriek. Op het menu stonden onder andere djembé, Afrikaanse dans, verschillende soorten percussie, capoeira en waterweetjes en techniek. Na de lunch zetten ze hun beste (dans)beetje voor in de waterfanfare, waarvoor de leerlingen met hun zelfgemaakte muziekinstrumenten en spandoeken het centrum in trokken. De waterfanfare startte aan De Wattenfabriek. Vervolgens zetten ze hun tocht verder via Solleveld, Evendael, Markt, Kerkstraat, Lindestraat, De Tramzate, Graaf Du Parclaan, Kerselarenlaan en Tuinwijkstraat. Tijdens hun tocht hielden ze halt bij de drie centraal gelegen basisscholen en zongen ze er het waterlied. Bij de laatste stop werd nog een feestelijke waterreceptie gehouden met slotoptreden van de leerlingen. De mondiale sferen en de zon die ons gunstig was, maakten van deze editie, na de coronajaren, een groot succes!”

Zie link voor video