Zwerfkeien worden gelukskeien in bibliotheek De Fabriek

Op woensdag 15 maart organiseerden jeugdmedewerkers van bibliotheek De Fabriek in Sint-Lievens-Houtem, samen met de andere bibliotheken van Route42, een echte ‘Geluksdag’ in het kader van de Jeugdboekenmaand.

“Het thema van Jeugdboekenmaand dit jaar is ‘geluk’, in de brede zin van het woord. Het gaat over hobby’s, passies, vrienden en andere dingen waar je gelukkig van wordt, maar ook over de dagen dat je minder blij bent en je je angstig of eenzaam voelt. Samen met een kindertalentenfluisteraar konden tientallenden kinderen hun talenten ontdekken, zoeken naar wat hen gelukkig maakt en zo groeien naar nog meer geluk”, zegt schepen voor Bibliotheek Arno Ponnet (NH) die samen met de kinderen zwerfkeien kwam omtoveren tot gelukskeien tijdens een knutselworkshop. Deze staan tentoongesteld in de bibliotheek. “Kom een gelukskei halen en verstop hem in de natuur, zo maak je misschien iemand anders even gelukkig met zijn of haar vondst! Samen maken we een ketting van geluk. Tijdens de Jeugdboekenmaand kan je, tijdens een bezoekje aan de bib, draaien aan het Rad van Geluk en kans maken op een ‘Klein Gelukje’.”