Pakkend eerbetoon voor Tom, die levenloos werd aangetroffen in Molenbeek

Piëteitsvolle wake in Balegem

Velen zijn geschokt door het tragisch overlijden van Tom Verlinden, een graag geziene figuur. Tom werd op maandagochtend levenloos aangetroffen in de Molenbeek aan de rotonde in Balegem. Heengaan op zo’n manier, amper 45 jaar, is schokkend. Vooral het ongeloof regeerde. Waarom moet zo iets tragisch gebeuren? Moeilijk om dragen. Zoveel vragen waar niemand een antwoord kan op vinden. Zijn ouders Jean – Pierre en Magda Vandeputte, zijn broer Bram, zijn familie, collega’s, vrienden en kennissen blijven nu verweesd achter van de man die fier was op zijn job van onderstationschef in Gent – Sint – Pieters, een levensgenieter, die twintig jaar geleden verhuisde naar Balegem en er heel gelukkig was. Hij maakte er vrienden en was steeds bereid om te helpen op buurtfeesten, kermissen. Zo’n warme mens. Pure goedheid.
Goede vriend Yvan Roelekens organiseerde een wake aan de rotonde Balegem. Yvan Roelekens: ‘Zondagavond kwam Tom na zijn werk in station Gent Sint – Pieters een glaasje drinken met zijn vrienden in zijn stamcafé De Kring in Balegem. De laatste keer dat we hem zagen. Zijn grote glimlach bij het afscheid zal me eeuwig bijblijven’, zegt Yvan die met Tom een goedlachse en optimistische vriend had. Hij vertrok om 23 u naar zijn huis in de Leeuwerikstraat, waar hij niet meer zou aankomen. Het noodlot. Heel onrechtvaardig. Wat is er precies gebeurd? Waarom sukkelde hij in de Molenbeek? Het onderzoek moet uitsluitsel bieden. De vraagtekens blijven. Met toespraken, muziek van Frans Bauer, Clouseau, doedelzakmuziek van Alain Demeu en neerlegging bloemen aan de rand van de Molenbeek, werd het een heel piëteitsvolle wake.
Iedereen was hem even lief. Iedereen houdt aan Tom Verlinden (45) alleen maar goede herinneringen over. Met zijn levensblijheid  wist hij mensen te raken. Hij was ontzettend fier op zijn promotie van onderstationschef, vakbekwaam. Zijn job in Gent en zijn engagement in het dorp kleurden zijn leven.  De levensgenieter die hij was. Zijn levensvreugde was groot. Hij zat steeds vol goede voornemens. Er wordt in Balegem herinnerd aan de warmte en de vriendschap. Een man met het hart op de juiste plaats. Had een flinke brok enthousiasme. Tom was tevreden met kleine dingen. Hij was geweldig trots op zijn functie bij de NMBS. Een toonbeeld van gedrevenheid. Hulpvaardig. Het echt mens zijn, geen grote woorden, staat niet graag in de belangstelling. En nu, Tom is er plots niet meer. Wat een tragiek voor zijn ouders, broer, familie,… ‘Het is niet te vatten dat Tom er zo plots niet meer is, zonder afscheid te kunnen nemen’, verwoordt men in Balegem het leed van de nabestaanden. Tom, zo onverwacht uit het leven weggerukt, terwijl je hoofd nog zo veel dromen zat. Het noodlot, maar dan een héél onrechtvaardig. Je wist steeds wat je wilde, liet dat doel nooit los om het te bereiken. U zal gemist worden, Tom, niet alleen door uw ouders, uw  broer, uw familie, maar door iedereen die het voorrecht had u ontmoet te hebben. Tom, is niet meer, maar de sporen die hij heeft nagelaten, zijn onmogelijk uit te wissen.  Je bent veel te vroeg heengegaan. Alles was zo intens, Tom, je werk, je engagement, je kracht, je genieten. ‘Je blijft in ons hart, Tom. ‘Bedankt voor alles’. NUUS betuigt zijn oprecht medeleven aan de families Verlinden en Vandeputte. Je kan uw medeleven betuigen via Uitvaarcentrum De Varen:  https://www.devaren.be/condoleren/detail/tom-verlinden
(marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).