Sportsite Bevegemse Vijvers: Finse piste twee keer zo lang

Binnenkort zullen sporters in de omgeving van de sportsite Bevegemse Vijvers voor het ‘zachtere loopwerk’ kunnen gebruikmaken van een Finse looppiste van 1 km lang, langsheen het baseballveld en het Vogelzangbos dat vorig jaar aangeplant werd.

Momenteel worden immers de nodige werken uitgevoerd om op de bestaande Finse piste van 500 meter een nieuwe extra lus van 500 meter te laten aansluiten. Omdat het tracé hiervan ook deels loopt over percelen die eigendom van de provincie Oost-Vlaanderen zijn, werd reeds in oktober 2021 een overeenkomst afgesloten waarbij door de provincie het kosteloos gebruiksrecht van die gronden verleend werd teneinde deze uitbreiding van de Finse piste te kunnen realiseren. Voor de aanleg van het bijkomende Finse piste-gedeelte werd prijsnavraag gedaan bij vier mogelijke aannemers (waarvan er twee reageerden met een prijsofferte) en op basis daarvan werd het werk gegund aan de firma Krinkels nv uit Londerzeel tegen de kostprijs van 31.766,55 euro.