waterspaarbekken Moortsele

Filosofische wandeling in Moortsele

Ontspannend en leerrijk

Wil je eens lekker ontspannen en je tegelijkertijd cultureel verrijken? Dan is de Wandeling in Moortsele, die op zaterdag 29 april van 14 u tot 17 u georganiseerd wordt door Avansa regio Gent, een absolute aanrader. De filosofische wandeling van 12 à 14 km leidt je door veel mooie plekjes.
Ontdek hoe mooi het landschap is. Avansa
blijft boordevol goede ideeën zitten, blijft niet bij de pakken zitten, en nodigt je uit om deel te nemen aan de wandeling in Moortsele, het landschap leren lezen. Trek de wandelschoenen aan, en kom relaxen.
archief foto

Een landschap lezen doe je vanuit je eigen subjectieve ervaring en beleving. Je bekijkt het met een gekleurde bril die je beoordeling beïnvloedt. Toch kan je met behulp van objectieve criteria patronen herkennen en elementen benoemen. Als je die criteria leert kennen, kan je het landschap objectiveren en naar waarde schatten op diverse vlakken. De wisselwerking tussen objectivering en subjectieve waardering is een boeiend spel. Het doet soms denken aan kunstbeleving, omdat de subjectieve ervaring tijdens het kijken naar een landschap ook onze emoties beroert. Het is de mens die het landschap uiteindelijk vormgeeft en iedereen ziet wat hij wil zien. En toch kunnen we dingen herkennen en bij naam noemen.

De wandeltocht start aan het Erfgoedhuis, Sint – Antoniusplein 10 in Moortsele. Een goede raad, voorzie aangepaste kledij en goede wandelschoenen. Neem voldoende water mee. Inschrijven bij  Avansa via www.avansa-regiogent.be of info@avansa-regiogent.be, 09/ 224 22 65 met vermelding code 2310992.
We kunnen het u aanraden, wie aan de filosofische wandeling deelneemt zal daar geen spijt van hebben. Je zult een ontspannende, leerrijke en actieve tocht beleven. Veel deelnemers zullen verbaasd staan over de troeven van de regio Moortsele. Geniet van het panorama, het landelijk karakter, het groen, het erfgoed,…(marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).