Bevegemnaren maken hun wijk proper

Zaterdagochtend 1 april, trotseerden een 15-tal Bevegemnaren het regenweer om, gewapend met prikker, fluohesje en vuilzakken, de Bevegemse wijk te poetsen.

De buurtvereniging doet al jarenlang mee aan de jaarlijkse POETS en verzamelde ook dit jaar helaas een grote buit aan zwerfvuil.

“Toch was het dit jaar ook een beetje anders… We hadden de indruk dat er minder ‘klein’ zwerfvuil lag en de straten er dus algemeen properder bijlagen”, zegt Karen De Rocker namens de Bevegemse Buren. “De verdienste van iedereen om onze buurt proper te houden! Anderzijds merkten we op dat er helaas grotere hoeveelheden zakken vol zwerfvuil te vinden waren. Zwerfvuil dat bewust op afgelegen plekjes gedumpt werd. Deze punten van sluikstorten werden aan de Milieudienst gemeld en zullen snel opgehaald en onderzocht worden. Bevegem werd vandaag alvast proper achtergelaten. Laat de lente maar komen… Bevegem is er klaar voor. De vrijwilligers werden na de POETS getrakteerd op vers gemaakte soep door onze ondervoorzitter Hendrik. De groentjes werden gesponsord door buurtwinkel Dirkske op de Kastanjelaan.”

Meer info?

Website en Facebookpagina Bevegemse Buren