© Sophie Richez / Egmont Cycling Race

Egmont Cycling Race: eerste dameseditie op kermisdinsdag

Reeds begin oktober van vorig jaar kon u via NUUS (zie deze link) vernemen dat de Egmont Cycling Race, sinds 2020 de nieuwe naam van de vroegere Grote Prijs Stad Zottegem, voor dit jaar op de UCI-wielerkalender geprogrammeerd staat op zondag 20 augustus in plaats van op de traditionele dinsdag van de augustuskermis in het Zottegemse stadscentrum. Wij deelden toen tevens mee dat het bestuur van de vzw Zottegemse Wielerclub weliswaar het engagement opnam om ook op kermisdinsdag een wielerwedstrijd te (blijven) organiseren en daarbij werd gedacht aan een wedstrijd voor dames-elite.

Dit is nu een feit: koersdirecteur Jo Gosseye (zie foto) ontving vanwege de UCI en Belgian Cycling een schrijven met de goedkeuring om op (kermis)dinsdag 22 augustus een UCI 1.2-wedstrijd voor dames-elite te organiseren. Twee dagen na hun mannelijke collega’s komt er dus de eerste editie van de Egmont Cycling Race voor vrouwen. Het parcours van deze dameskoers ligt al in zeer grote lijnen vast (mits toestemming van de andere gemeentebesturen voor passage). Er zal gestart worden in Oosterzele voor eerst een grote lus doorheen nog enkele andere buurgemeenten en daarna vijf lokale ronden van 18 km. Om de rensters niet meteen af te schrikken, worden zij niet over de kasseien van de Lippenhovestraat of de Paddestraat gestuurd. Wel krijgen zij de hellingen van De Vlamme en de Beugelstraat onder de wielen geschoven. De finish is voorzien op het Stationsplein.