Dieven slaan toe op het nieuw kerkhof van Balegem

Wie info heeft over diefstal kan het melden aan infrastructuur

Op het nieuw kerkhof Balegem namen dieven de nieuwe buitendeur van het sanitaire blok mee. Na de eerdere diefstal van de klinken op de deur van het begrafenishuisje is voor het bestuur de maat vol. Heeft iemand iets gezien?

Na het paasweekend verdween op het kerkhof van Balegem de nieuwe aluminium buitendeur van het toiletblok. Eerder dit jaar stalen dieven op dezelfde begraafplaats de klinken van de deuren van het begrafenishuisje.

De diefstal op de nieuwe begraafplaats van Balegem is niet het eerste feit. Vorig jaar renoveerde de gemeente het toiletblok op de begraafplaats van Scheldewindeke in de Hemelstraat. Tot hun ontzetting verdwenen kort nadien de kraantjes, het klokrooster die de afvoer afsluit en alle ijzerwerk. Nu is de begraafplaats van Balegem aan de beurt. Voor Christ Meuleman, schepen van Openbaar Groen en Begraafplaatsen is het genoeg geweest. ‘We roepen op om wie iets verdacht heeft gezien dit aan ons te melden. Als dat vandalisme blijft doorgaan, moeten we overwegen om het toiletblok af te sluiten na openingstijd. Wie informatie heeft over de diefstal, kan dit laten weten aan infrastructuur@oosterzele.be. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).