Landelijke Gilde laat kinderen pret beleven met paaseierenraap, springkasteel en kindergrime

Mooi, het vrij ronddartelen van de kids

Landelijke Gilde Scheldewindeke pakte op paasmaandag 10 april vanaf 14 u 30 uit met een heuse paashappening in Calle Plant, Lange Munte 75 A in Scheldewindeke. LG Scheldewindeke heeft de kinderen en hun ouders een leuke dag aangeboden. Het weer was niet op zijn paasbest, maar niemand die er om baalde. Het kon de pret niet bederven. De kinderen gingen verwoed op zoek naar paaseieren. LG Scheldewindeke was met 100 inschrijvingen best tevreden met de ruime respons. De kinderen werden ingedeeld in drie groepen. Ze vonden de opdracht van de zoektocht heel leuk. Ze moesten 5 eieren van dezelfde kleur in hun mandje leggen en nadien omruilen voor echte chocoladen paaseieren. Mooi om zien, kinderen die vrij mochten ronddartelen, de site Calle Plant werd een gezellige plek waar kinderen koning zijn. Ze werden ook nog eens verwend met een drankje en pannenkoek. Terwijl hun ouders genoten van een drank en een babbel in de bar konden de kinderen op de koop toe  zich ook nog eens uitleven in het springkasteel en hun leuke snoetjes laten grimeren.
Landelijke Gilde Scheldewindeke zette met veel enthousiasme zijn schouders onder de paashappening, het wil niet alleen de landbouw in een positief daglicht stellen, maar ook sfeer brengen in de paasperiode. LG Scheldewindeke blijft zich inzetten om ontspannende activiteiten te organiseren voor de leden en hun gezin en al wie interesse heeft in het platteland. Het blijft ook inzetten op de leefbaarheid van het platteland en de land- en tuinbouw. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).