Vrachtwagens rijden zich vast op smalle wegen in Opbrakel

Kijken bestuurders alleen naar GPS en niet naar de signalisatie!

Verschillende vrachtwagens rijden zich vast aan de Hutte in Opbrakel

Aan de Ronsesestraat zijn grote wegenwerken bezig. Al van bij de aanvang loopt de communicatie en signalisatie stroef op de gemeente Brakel. Zo waren er al verschillende klachten van buurtbewoners, maar zonder verdere gevolgen, zegt Vlaams Belang raadslid Veronique Lenvain.

“De voorbije dagen kwam dit nogmaals aan het daglicht. In de Hutte en Zwalmstraat in Opbrakel daveren de fundamenten van verschillende woningen. Aan een voordeur sprong het glas door het zwaar vervoer. Zo kwamen verschillende vrachtwagens vast te staan door slechte signalisatie in de Zwalmstraat in Opbrakel. Voor de vrachtwagens is er een verkeersverbod en moeten deze de wegomlegging volgen, maar door de slechte en verkeerde signalisatie rijden sommige vrachtwagenchauffeurs door en rijden zich dan vast met als gevolg, grote schade aan het wegdek en de woningen.”

We kunnen hieruit nogmaals concluderen dat de communicatie en signalisatie door de wegenwerken erg spaak loopt op onze gemeente, besluit Veronique Lenvain.

Omleidingsweg is volgens de regels gedaan – reactie schepen Sabine  Hoeckman 

Reactie schepen voor mobiliteit Sabine Hoeckman: ” Die vrachtwagens hebben daar niks te zoeken. De omleiding  voor zwaar vervoer (+3,5 ton) staat al aangegeven (signalisatie) van in Ronse. De bewuste wegen mogen zelfs enkel aangedaan worden door plaatselijk verkeer. De foto’s dateren wellicht van de vorige weken want de vermelde straten zijn niet meer te bereiken door het opschuiven van de werfzone. Onze diensten en de politie hebben het parcours nog eens nagekeken en alles blijkt volgens de regels te zijn aangeduid. Bij overtreders moet de politie meer optreden.

Het is ook een realiteit dat sommige vrachtwagens (firma’s)  nog liever een boete betalen dan de omleidingsweg te volgen.”