Velzeke: motorcrosswedstrijden

Op zaterdag 15 en zondag 16 april zal de lucht boven Velzeke en omgeving grotendeels vol zijn van het geronk van motoren. Een en ander heeft te maken met motorcrosswedstrijden die er op gronden gelegen tussen de Ruddershovestraat en Molenweg zullen plaatsvinden in een organisatie van Motorcrossteam De Willemsvrienden uit Roosdaal en onder de vleugels van de federatie MCLB (Motorcross Liefhebbersbond). Door het Zottegemse stadsbestuur is een afwijking op de geluidsnormen toegestaan – omdat het landschappelijk waardevol agrarisch gebied betreft – en de nodige vergunning verleend zodat er mag gecrosst worden op zaterdag 15 april van 9 tot 18u30 (jeugdwedstrijden) en op zondag 16 april van 9 tot 19 uur (andere reeksn). Op zaterdagavond mag er in de tent op het terrein muziek gemaakt worden tot middernacht.

Naar aanleiding van dit motorcrossgebeuren zullen ook enkele speciale verkeersregelingen van toepassing zijn. Van vrijdag 14 april om 16 uur tot zondag 16 april om 19 uur zal er eenrichtingsverkeer ingevoerd worden in de Ruddershovestraat (gedeelte tussen Provinciebaan en Molenweg, alleen toegelaten richting Molenweg) en in de Molenweg (richting Provinciebaan). Van zaterdag 15 april om 8 uur tot zondag 16 april om 19 uur zal er parkeerverbod gelden in de Molenweg en in de Ruddershovestraat (tussen Provinciebaan en Molenweg).