Eerste vrije kaartavond van de Rhodelandkaarters

donderdag 20 april vanaf 19 uur in café Sekuurne

Sinds een paar maanden is Balegem een vereniging rijker: de Rhodelandkaarters. Een enthousiaste groep twintigers, dertigers en veertigers kwam in februari voor het eerst samen voor een oldskool cafékaarting. Mét klassement. Het werd zo’n succes dat de vereniging besliste een vrije kaartavond in te richten. Dat gebeurt voor het eerst op donderdag 20 april.

Een boek kaarten, vier spelers en een tafel met een matje. Dat is alles wat je nodig hebt voor een avondje kaartplezier. Dat dachten een aantal kameraden die in café Sekuurne in Balegem opdaagden voor een try-out kleurenwiezen. Die avond bleek zo’n meevaller te zijn dat ze officieel startten met een heuse competitie. The place to be was dit keer café De Steenput.

Toen bekend raakte dat er een nieuwe kaartersclub zat aan te komen, bleek er heel wat interesse te zijn. “We kregen veel vragen van mensen die graag willen (leren) wiezen, kleurenwiezen, bieden, manillen… Vandaar kwam het idee om naast de competitiekaarting een open kaarting te organiseren voor jong en oud. Iedereen is welkom en kan vrij een kaartspel kiezen”, aldus de initiatiefnemers.

De kaarting zal doorgaan op donderdag 20 april vanaf 19 uur in café Sekuurne. Deelnemers kunnen alleen komen, met zijn tweeën of in team. Ter plaatse kunnen ze inschrijven. De deelname is gratis. Er zijn geen vastgelegde spelregels. Er is slechts één regel: gezelligheid troef!

Wie graag op de hoogte blijft van de activiteiten van de gloednieuwe kaartersvereniging, kan lid worden van de facebookgroep Rhodelandkaarters.