Zottegem: uit de paperassen van ’t stad

  • Al sinds 1976 zijn er vriendschapsbanden tussen Zottegem en het Oostenrijkse Mödling. In het kader van deze verbroedering is een delegatie uit de buurt van Wenen geregeld te gast op de Zottegemse carnavalsviering, terwijl omgekeerd ook de Zottegemse Mö-Mö-Vrienden tweejaarlijks uitgenodigd worden om ginds te gaan deelnemen aan stoeten en muzikale optredens ter gelegenheid van de vierdaagse carnavalsfeesten. Dit was onlangs (na twee jaar corona-onderbreking) opnieuw het geval van 17 tot 22 februari ll. De gemeenteraad besliste een subsidie van 500 euro toe te kennen als tegemoetkoming in de onkosten (o.a. huur minibus) die de Mö-Mö-Vrienden voor dit jumelagebezoek moesten maken.
  • Het stadsbestuur is ermee akkoord gegaan dat er – zoals nu nog tot en met zondag 16 april – in de omgeving van station Zottegem (richtingen Oudenaarde en Geraardsbergen) door de firma Hobix-Remacom uit Lochristi in opdracht van Infrabel ook van vrijdag 21 tot en met maandag 24 april en van vrijdag 12 tot en met maandag 15 mei ’s nachts van 23 tot 6 uur werken worden uitgevoerd aan de spoorinfrastructuur.
  • Ook heeft het stadsbestuur aan Roy Morre toestemming gegeven om in het Egmontpark achter het Kasteel van Egmont opnieuw elke donderdag een Parkconcert te organiseren in de komende zomermaanden juli (op 6, 13, 20 en 27/7) en augustus (op 3, 10, 17, 24 en 31/8), telkens van 19 tot 23 uur.
  • Het OCMW Zottegem is op zoek naar een zorgkundige (m, v, x) voor vaste nachtdienst in het WZC Egmont. Solliciteren voor deze deeltijdse (4/5de) contractuele job kan tot uiterlijk zondag 16 april. Informatie over functie en profiel, aanbod en aanwervingsvoorwaarden, selectieprocedure enz. is via www.zottegem.be/vacatures terug te vinden. De selectie gebeurt door het externe bureau Probis uit Brussel (tel. 02 467 35 40, ook voor bijkomende inlichtingen).