N-VA Oosterzele wil opnieuw zomerschool

Eén positief gevolg van corona

De zomerscholen werden op initiatief van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts gelanceerd om tijdens de coronacrisis de mogelijkheid te bieden aan leerlingen die omwille van corona wat achterop raakten te ondersteunen en bij te spijkeren. Sinds 2020 worden verspreid over Vlaanderen elke zomer honderden zomerscholen georganiseerd. Jaar na jaar nam het aantal deelnemende leerlingen over heel Vlaanderen toe. Op initiatief van N-VA Oosterzele sprong in 2021 ook de gemeente Oosterzele mee op de kar. Toen namen 6 leerlingen deel aan de zomerschool. In 2022 namen al 31 leerlingen deel.

N-VA Oosterzele vraagt het gemeentebestuur om ook komende zomer een zomerschool te organiseren. “Dankzij zomerscholen slagen we erin om leerlingen die het nodig hebben een extra ondersteuning te geven”, zegt Oosterzeels N-VA-voorzitter Simon Lejeune. “De zomerschool is een positief gevolg van corona, maar is ook los van het virus een waardevol initiatief. De zomerscholen zorgen er mee voor dat de meest kwetsbare kinderen in september niet met een achterstand moeten beginnen aan het nieuwe schooljaar”, aldus Lejeune.