Voorwaarts Gijzel Oosterzele klaar voor de komst van St- Anna Bottelare

Wie wint de prestigeslag?

Wie graag de derby  Voorwaarts Gijzel Oosterzele – St. – Anna Bottelare wil meemaken moet op zondag 23 april (aftrap 15 u) naar het terrein van Voorwaarts Gijzel Oosterzele, Hogeveld.  ‘We zijn klaar voor de prestigeslag’, klinkt het in Bottelare en Oosterzele. Beide teams focussen zich op de derby. Het wordt een niet te missen duel. Sint – Anna Bottelare, 3 de met 52 punten, staat op 2 punten van leider Nazareth – Eke. Voorwaarts Gijzel Oosterzele kan nog een belangrijke rol spelen in de titelstrijd. Op de laatste speeldag trekt VGO naar Gavere – Asper, 2 de in de stand, 53 punten. VGO in het slot van de competitie tegen twee ploegen die nog azen op de titel / eindronde en die willen met opgeladen batterijen er tegenaan vliegen. Toch zullen ze rekening moeten houden met Voorwaarts Gijzel Oosterzele dat tegen top-ploegen zijn beste wedstrijden speelt.
Het wordt zo wie zo een duel op het scherp van de snee. Het wordt uitkijken naar speeldag 29 in derde provinciale B. Men rekent op een pittig derby. Beide teams willen meebouwen aan een leuke pot voetbal. Voorwaarts Gijzel Oosterzele (7 de, 47 pt.) wil een goed figuur slaan tegen Sint – Anna Bottelare. Bottelare telt vijf punten meer, maar in een derby gelden altijd andere normen. Derde provinciale is een rare reeks, iedereen kan van iedereen winnen. Er moet telkens tot het uiterste gegaan worden om een goed resultaat neer te zetten. Details beslissen dikwijls over winst en verlies. Zo’n derby leeft bij de spelers, het bestuur, de fans. Daar kijkt men verlangend naar uit. Het duel tussen VGO en Sint – Anna Bottelare wordt een interessante partij. Een derby, altijd een match met veel inzet. In de teams van Voorwaarts Gijzel Oosterzele en Sint – Anna Bottelare heerst een toffe sfeer en een toffe groep spelers. In Oosterzele en Bottelare blikt men tevreden terug op het voorbije seizoen. Voor Bottelare kan de titel of eindronde nog, Voorwaarts Gijzel Oosterzele heeft nog uitzicht op een plaats in de top-vijf. Met de vijfde plaats (Machelen, 49 pt) gaapt een kloofje van amper twee punten. Het eergevoel bij de beide teams is groot. Een spannende derby in het vooruitzicht en bovendien valt er in zo’n duel altijd wat speciaals te beleven. Voorwaarts Gijzel Oosterzele en Sint – Anna Bottelare gaan resoluut voor de drie punten. Wie wint de slag? Zeg maar de prestigeslag. Zoveel is zeker, beide teams gaan zich extra opladen voor de clash. Het terrein van Voorwaarts Gijzel Oosterzele  is zondagnamiddag vanaf 15 u the place to be. Voorwaarts Gijzel Oosterzele en St. – Anna Bottelare rekenen elk op de zege én op hun supporters. Gaan kijken is de boodschap.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).