Voordracht: ”Mensen met autisme kunnen wél een gelukkig leven leiden. Hoe pak je dat aan ?”

Bekend van Topdokters: Neuroloog Dr. Chris van der Linden Dinsdag 2 mei om 19u30

Neuroloog Chris van der Linden, bekend van Topdokters, geeft inzichten over autisme prijs tijdens sprekersavond.

“Het begrip autisme is veel te veralgemeend gebruikt, waardoor er veel onduidelijkheid over bestaat”, zegt neuroloog Chris van der Linden die zich specialiseerde in bewegingsstoornissen. Nochtans heeft 1 op 100 Belgen de diagnose autisme. Tijdens de voordracht op dinsdag 2 mei in Gent schept de specialist meer duidelijkheid over het begrip autisme. Deze sprekersavond wordt georganiseerd door Camfida, en ondersteund door Benfida

Weg met Stigma’s

Op de avond krijg je meer beter inzicht over het begrip autisme. “Stigma’s ruimen we uit de weg” zegt van der Linden. Een stigma of vooroordeel over mensen met autisme is dat ze niet sociaal en niet flexibel zijn. Alles moet gaan zoals het ze is verteld, anders raken ze van streek. Dit is de stereotyperende uitleg die je vaak krijgt over mensen met autisme, maar dit geldt natuurlijk lang niet voor iedereen.

De bekende topdokter werkte in UZ Gent en AZ Sint-Lucas Gent voor hij in 2021 zijn expertisecentrum CNOG (Centrum voor Neurologie en Orthomoleculaire Geneeskunde) aan de Coupure Rechts in Gent oprichtte. Samen met zijn echtgenote, Evelyn De Clercq, kinesiste en orthomoleculaire therapeute zetten ze hun expertise in om mensen te begeleiden.

Afwijkende darmflora bij autisme
Omgevingsfactoren spelen een belangrijke rol bij mensen met autisme, zoals de sociale contacten, de leefomgeving, de voeding eventueel aangevuld door gebruik van voedingssupplementen. Mensen met autisme hebben andere bacteriën en schimmels in hun darmen dan wie de stoornis niet heeft. Mogelijk beïnvloeden die het immuunsysteem en de hersenen.

Praktische info :
Spreker :  Topdokter Neuroloog Dr. Chris van der Linden van het expertisecentrum CNOG (Centrum voor Neurologie en Orthomoleculaire Geneeskunde )
Dinsdag 2 mei om 19u30
Zebrastraat 32, 9000 Gent
15 euro per persoon

Reserveer je plaats via deze link:  https://events.camfida.com/20230502-autisme