53-jarige wielertoerist uit Merelbeke overleden na ongeval met vluchtmisdrijf

Het parket van Oost-Vlaanderen meldt het overlijden van de 53-jarige wielertoerist uit Merelbeke die op zondag 23 april betrokken raakte bij een ongeval op de N60 ter hoogte van het kruispunt met de Watermolenstraat in Leupegem bij Oudenaarde. 

“De 25-jarige bestuurder van de lichte vrachtwagen die zich kort na het ongeval meldde bij de politie, werd deze namiddag op vraag van het parket OVL voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde. Hij is aangehouden wegens (onder meer) het onopzettelijk veroorzaken van de dood door gebrek aan voorzichtigheid of voorzorg,  vluchtmisdrijf en rijden onder invloed”, aldus het parket van Oost-Vlaanderen.Een groep van een 20-tal wielertoeristen wou ter hoogte van de Watermolenstraat, de N60 oversteken richting de Wolfabriekstraat in Oudenaarde. Twee seingevers begaven zich op de N60 om de oversteek aan te geven. Tijdens de oversteek kwam een lichte vracht in aanrijding met een wielrenner. Door de hevige klap liep de wielertoerist, een 53-jarige man uit Merelbeke, een ernstig hoofdletsel op. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is op heden nog steeds zeer kritiek. Volgens verschillende getuigen stopte de bestuurder van de lichte vracht niet, en zette zijn weg vervolgens verder. Kort na het ongeval gaf de bestuurder van de lichte vracht zich aan bij de politie van PZ Vlaamse Ardennen. Op het commissariaat legde de bestuurder positieve ademtest af. De bestuurder, een 25-jarige man uit Oudenaarde, werd vervolgens gearresteerd en verhoord. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen. Volgens de eerste vaststellingen deed de bestuurder van de lichte vracht een inhaalmanoeuvre van de eerste naar de tweede rijstrook, en reed vervolgens in op het slachtoffer.”