Altebra pakt uit met Muur LM Classic & MTB tocht ‘Op en Rond de Muur’

Geraardsbergen. Op zaterdag 20 mei 2023 organiseert Fietsclub Unitas opnieuw zijn jaarlijkse Altebra Classic met daarbij de MTB-tocht ‘op en Rond de Muur’. De start en finish vinden traditiegetrouw plaats in de Altebra gebouwen te Ophasselt bij Geraardsbergen.

‘Onderweg geniet je van alles wat de mooie streek te bieden hebben! Zowel voor de MTB als voor de cyclotochten. Voor de mountainbikers voorzien we uitgestrekte bossen, diepe valleien, hoge toppen, kronkelende weggetjes en enkele passages langs de Dender’, laat de organisatie weten.

Het parcours loopt door de Vlaamse Ardennen, de Denderstreek en het golvende Pays des Collines. Via verschillende steile beklimmingen en geplaveide gaat het naar de Muur van Geraardsbergen en Bosberg. Onderweg word je bevoorraad met royale bevoorradingen, zodat je zeker niets te kort komt.

De Altebra Classic voor wielertoeristen is een goed omkaderd en uniek evenement met een ruime parking en heerlijk warme douches. Het inschrijvingstarief bedraagt 7 euro voor vergunninghouders. Deelnemers zonder vergunning betalen slechts 2 euro meer voor een dagverzekering. De deelnemers aan de MTB-tocht van 80 km betalen één euro meer. Zij kunnen genieten van drie bevoorradingen onderweg. Voor alle deelnemers is er na de tocht een gratis abdijbiertje dat genuttigd kan worden in onze sfeervolle verbruikszaal.

Het fietsevenement wordt ook met muzikale animatie omkaderd. Elk jaar is er een uitgebreide show met DJ. Dit jaar wordt er terug een show voorzien.