Atelier in beeld : Over de ateliers en de kunstenaars

Atelier in beeld is er voor álle beeldend kunstenaars vanaf 18 jaar met een atelier in Vlaanderen of Brussel. Beginners en gevorderden, professioneel en niet-professioneel, jong en oud. Als kunstenaar zijn de open studiodagen een laagdrempelige manier om je werk en je werkplek aan een (nieuw) publiek te laten zien.

De deelnemende kunstenaars beoefenen één of meerdere van deze technieken: beeldhouwkunst, collage, design, digitale kunst, edelsmeedkunst, film, fotografie, glaskunst, grafiek, grafische vormgeving, installatiekunst, illustratie, kalligrafie, keramiek, mixed media, mozaïek, schilderkunst, streetart, tekenkunst, textiel.

Atelier? 

Het atelier is de plek waar beeldend werk wordt gemaakt. Het is een werkplek waar je de sporen ziet van het maakproces: penselen en klodders verf, geslepen potloden en potloodschilfers, weefgetouwen en garen, resten klei en een pottenbakkersschijf, een drukpers en inktvlekken… Bezoekers zien waar en hoe het werk ontstaat. Sommige kunstenaars werken in een grote loods, een aparte kamer thuis, een leegstaand pand of gewoon aan de keukentafel. Alles kan, zolang het je vaste werkruimte is!

Zowel individuele ateliers, groepsateliers, ateliers van collectieven, ateliers van deeltijds kunstonderwijs, organisaties of zorginstellingen met een atelierwerking… kunnen deelnemen.

een greep in het Land van Rhode

de link naar alle meedoende kunstenaars:

https://www.atelierinbeeld.be/nl?geo[distance][from]=10&geo[value]=oosterzele&techniques=All&techniques_1=All&field_days=All&intergemeentelijke_samenwerking=All

Beliaert  Dorp 539860 Oosterzele Beeldhouwkunst
Steven Verstuyft Van Thorenburghlaan 239860 Oosterzele  Schilderkunst
An Deceuninck Van Thorenburghlaan 239860 Oosterzele  Fotografie Mixed media
Guy Gruwier Korte Streekt 249860 Scheldewindeke
Monique Dirix Brusselsesteenweg 5399090 Melle  Kalligrafie  Mixed media Textiel
Hilde Van de Walle Pierkenstraat 889620 Zottegem (Velzeke)  Beeldhouwkunst
Nadine De Meester Poelstraat 1509820 Merelbeke  Beeldhouwkunst
Guido De Vos Zavel 199620 Zottegem  Beeldhouwkunst  Schilderkunst