Stad Ninove organiseert de jaarlijkse bloemen-, tuin- en biomarkt op de Graanmarkt, met bloemenstand, workshops en een portgrond- en stekjesactie

De stad organiseert op zondagvoormiddag 21 mei van 8 uur tot 12.30 uur de jaarlijkse de bloemen-, tuin- en biomarkt op de Graanmarkt, met bloemenstand, workshops en een portgrond- en stekjesactie.

Verschillende standhouders bieden een uitgebreid gamma aan van één- en meerjarige bloeiende planten, kruiden, waterplanten, groenten- en fruitplanten, bio- en artisanale producten en lokale, ambachtelijke producten.

Potgrond- en stekjesactie

De stad biedt per aankoopschijf van 10 euro een gratis zakje potgrond aan. Wie veel plantenstekjes heeft en er geen blijf mee weet kan ze tijdens de bloemenmarkt ruilen met andere stekjes.

Workshops

Er worden op de Graanmarkt twee workshops georganiseerd:

Workshop Bijenschaal (van 10 tot 11 uur): op één uur tijd maak je een mooie schaal boordevol planten die het hele jaar door buiten mag staan. Gratis, beperkt aantal plaatsen. Inschrijven via lokale.economie@ninove.be   Workshop Bloembommen (van 11 tot 12 uur): op een kwartiertje tijd leer je hoe je met zand, water en zaadmengelingen een bloembom maakt. De workshop is gratis, inschrijven is niet nodig. Elke voorbijganger kan aansluiten zolang de voorraad strekt.

Vlaams Kampioenschap Tegelwippen

Ninove doet mee aan het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Wie tegels ‘wipte’ en verving door groen, kan de uitgebroken tegels (maximum één vierkante meter tegel per inwoner) droppen in de voorziene container op de Graanmarkt (thv de Twijnster). In ruil krijgen ze van de stad een plantje. Meer info over deze actie: https://vk-tegelwippen.be.