Het atelier van Huyn Dekempe bevindt zich in Velzeke. © Kimberley Dhollander (Evenbeeld)

Weekend-tip: breng bezoek aan de ateliers van Zottegemnse kunstenaars

Op zaterdag 6 en zondag 7 mei stellen tijdens het evenement Atelier in beeld heel wat Zottegems kunstenaars hun atelier open voor bezoekers. Alle ateliers zijn dan gratis en zonder reservatie te bezoeken.

Atelier in beeld is een initiatief van Kunstwerkt en vindt jaarlijks plaats in mei. Het initiatief is er voor álle beeldend kunstenaars vanaf 18 jaar met een atelier in Vlaanderen of Brussel. Beginners en gevorderden, professioneel en niet-professioneel, jong en oud. Als kunstenaar zijn de open studiodagen een laagdrempelige manier om je werk en je werkplek aan een (nieuw) publiek te laten zien. De deelnemende kunstenaars beoefenen één of meerdere van deze technieken: beeldhouwkunst, collage, design, digitale kunst, edelsmeedkunst, film, fotografie, glaskunst, grafiek, grafische vormgeving, installatiekunst, illustratie, kalligrafie, keramiek, mixed media, mozaïek, schilderkunst, streetart, tekenkunst, textiel. Bezoekers zien waar en hoe het werk ontstaat. Sommige kunstenaars werken in een grote loods, een aparte kamer thuis, een leegstaand pand of gewoon aan de keukentafel.

Zottegemse deelnemers?

 • Hyun Dekempe (foto)
 • Thijs Van Der Linden
 • Marc Galle
 • Allies Porrez
 • Mia De Ley
 • Emmanuel Peters
 • Arnold Van Lancker
 • Hilde Van De Walle
 • Guido De Vos
 • Geert Van Der Linden
 • Marijke Coppens
 • Anneke Bauwens
 • Marc De Meuleneire

Meer info?

Website Atelier in beeld

Praktisch (varieert per kunstenaar)

 • Zaterdag 6 mei: 14 tot 18 uur en 19 tot 22 uur
 • Zondag 7 mei: 11 tot 17 uur