Tijdrit wereldbeker Oostende: Herzelenaar Ewoud Vromant pakt zilver!

Herzelenaar Ewoud Vromant is tweede geëindigd in de tijdrit (klasse MC2) tijdens de UCI World Cup Para-cycling.

Vromant lag na één ronde tien seconden achter op zijn grote rivaal, de Fransman Alexandre Leaute. In de tweede ronde maakte de regerende wereldkampioen wel nog een pak seconden goed, maar hij strandde uiteindelijk toch op plaats twee, op 2,5 seconden van goud. Het parcours van 21 kilometer legde hij af in 26:56.324, goed voor een gemiddelde van 46,77 km/u. Paralympisch kampioen Darren Hicks (Australië) werd derde op 51” van de winnaar. Thibaud Thomanne reed in dezelfde categorie naar plaats 17. Voor België staat de medailleteller momenteel op vier stuks, maar er komen nog kansen in de tijdritten later vandaag. Ewoud rijdt zondag (16u47) ook de wegrit op deze wereldbeker.

Raadpleeg hier de resultaten MC2: https://www.rsstiming.com/Resultats/UCIPara/RoadWCp/2023Ostend/doc/C28-ITT-R-MC2.pdf