Mauro Keppens en Senne Brys zijn de nieuwe provinciale kampioenen bij de nieuwelingen te Munte.

PK Oost-Vlaanderen – U17 Nieuwelingen (1ste jaars)

Bij de eerstejaars nieuwelingen stonden er al van meer dan 20 minuten voor de start een 56-tal renners ongeduldig te wachten op het startschot. Veel rennetjes hadden heel wat stress bij hun eerste deelname aan een kampioenschap. Enkele renners werden naar voor geschoven als de grote favoriet zoals o.a Vlierzelenaar Mauro Keppens en Matthias Bogaert. Beiden komen uit voor het Isorex cycling team. Net deze twee topfavorieten probeerden de koers meteen hard te maken en probeerden meerdere keren weg te rijden van het peleton. Maar hun wiel werd meer dan geviseerd door vele anderen. Ondanks dat men telkens de beklimming van de Zink moest doen bleef alles lang gesloten tot op twee ronden van het einde Quinten Gheys er alleen probeerde van door te gaan. Keppens en Dylan Van Den Berghe reageerden op deze uitval en mede daardoor kwam het terug tot een hergroepering. Een spurt zou uitwijzen wie de nieuwe kampioen zou worden. Keppens kwam als eerste uit de laatste bocht en leek al vlug gewonnen spel te hebben maar Bogaert kwam nog heel sterk opzetten en kwam nog zo goed als naast Keppens. Uiteindelijk was het toch Mauro Keppens die de nieuwe provinciale kampioen werd voor Bogaert en Myrddin De Corte van wielerclub Onder ons Parike.

Uitslag:

 1. Keppens Mauro
 2. Bogaert Matthias
 3. De Corte Myrddin
 4. Baeten Lucas
 5. Heyns Jelle
 6. Van Den Berghe Dylan
 7. De Nul Giel
 8. Reynaerts Liam
 9. Martens Seppe
 10. De Waele Mathis

 

PK Oost-Vlaanderen – U17 Nieuwelingen (2de jaars)

Bij de tweedejaars nieuwelingen stonden er 69 renners aan de start. Onder hen was blijkbaar ook nog heel wat stress te bespeuren. Wie wil er niet die mooie trui dragen? De eerste ronden verliepen rustig maar op het einde van de derde ronde was het wel menens. Senne Brys, Oskar De Meester en Timo De Baets bundelden hun krachten en bouwden al heel vlug een mooie voorsprong uit. Na één ronde in de aanval hadden ze een kloof van een halve minuut, die ze stelselmatig opbouwden tot maximum anderhalve minuut. De laatste drie ronden werden in de gietende regen afgewerkt en dat zorgde er ook voor dat de krachten stilaan aan het verminderen waren. Het peleton sloop dichter en dichter en dat had Senne Brys goed begrepen. Hij ging er in de voorlaatste ronde solo van door en bokste nog een voorsprong van een twintigtal seconden bij elkaar. Hij kon rustig het zege gebaar maken en genieten van deze mooie overwinning. De twee achtervolgers konden ook nog ruim uit de greep van het peleton blijven. De Meester pakte het zilver en De Baets was ook best tevreden met het brons. De spurt van het peleton werd nog gewonnen door Thibaut Van Damme, maar dat was al op meer dan één minuut van de winnaar.

Uitslag:

 1. Brys Senne
 2. De Meester Oskar
 3. De Baets Timo
 4. Van Damme Thibaut
 5. Hoorens Maurice
 6. De Clercq Naud
 7. Verleysen Thor
 8. Moortgat Senne
 9. D’Hollander Lars
 10. Nicolaides Sybren

 

Foto’s: (C) PhotoCosyn.com