Ook geen treinverkeer Zottegem – Geraardsbergen

In een eerder NUUS-artikel (zie via deze link) hebben we reeds meegedeeld dat er komend weekend van zaterdag 13 en zondag 14 mei geen treinverkeer tussen Zottegem en Oudenaarde zal zijn omdat er door Infrabel – zoals ook in de voorbije weken het geval was – nog verder werken moeten uitgevoerd worden voor de vernieuwing van de spoorinfrastructuur (wissels en bovenleidingen). Om dezelfde reden zullen er dan ook tussen Zottegem en Geraardsbergen opnieuw geen treinen rijden. In beide richtingen zullen de treinen vervangen worden door NMBS-bussen maar deze zullen niet helemaal volgens dezelfde uurregeling als vorige keer rijden.

Vanuit Zottegem naar Geraardsbergen vertrekken er vervangbussen aan de speciale tijdelijke halte naast het station (voorkant, Stationsplein 2) om 7u32, 8u32 en zo verder om het uur tot 22u32. De voorziene duurtijd van de busrit bij normaal verkeer (met ook een tussenstop nabij het station in Lierde) bedraagt 30 minuten, dus aankomst in Geraardsbergen om 8u02, 9u02 enz. Enkel op zaterdagavond rijdt er nog een extra laatste bus met vertrek in Zottegem om 23u49 (aankomst in Geraardsbergen om 0u19).

Vanuit Geraardsbergen naar Zottegem vertrekken de vervangbussen om 5u26, 6u26 en zo verder om het uur tot 20u26. De aankomst aan het station in Zottegem is voorzien om 5u56, 6u56 enz. Ook vanuit Geraardsbergen vertrekt er – alleen op zaterdagavond – nog een extra laatste bus om 21u26, met aankomst in Zottegem om 21u56. Met de vervangbus kan eventueel alleen een vouwfiets meegenomen worden.