Lionsclub sponsort swingende daguitstap van Wijkcentrum De Poort en Rap op Stap naar De Haan

Myriam De Clercq, Veerle Stansens, Geert Lenvain, Tom De Munter en Hans De Turck

Geraardsbergen/De Haan. Met de steun van Lionsclub Geraardsbergen beleefde een groep van 60 dolenthousiaste cliënten van Wijkcentrum De Poort en Rap op Stap Geraardsbergen op zaterdag 13 mei een daguitstap naar De Haan. Samen met circa 1000 mensen konden ze genieten van een onvergetelijke topdag in het Zeepreventorium in De Haan. Naast diverse leuke activiteiten – zoals een zee- en strandpicknick met de nodige animatie in het kader van Moederdag – konden ze flink uit de bol gaan tijdens de spetterende optredens van vrolijke entertainers zoals Sam Gooris en Boma en De Schlagerparade.

‘Dit feest beantwoordt perfect aan de doelstellingen van Lions International, nl. ‘We serve and where is a need, there’s a Lion’’, laat Tom De Munter van de Lionsclub weten.  Zo schonk in het recente verleden Lionsclub Geraardsbergen een koelbestelwagen aan ‘t Komisjken, waarmee ze in de lokale supermarkten hun producten kunnen ophalen.

‘Daarnaast steunt onze club en ganse reeks lokale initiatieven, zoals het aanbieden van een kerstmaaltijd aan mensen die het minder breed hebben, de lege Brooddozenactie, het schenken van hygiënepakketten, werkmaterialen voor de technische scholen. Recent was er een daguitstap van mindervaliden uit het OZC Viane samen met hun begeleiders en Lionsleden naar het Lionsbadfestival in Roeselare’, vult Tom De Munter nog aan.

Julien Borremans