Vrachtwagen zakt door voetpad en zorgt voor gevaarlijke situatie in de Dierkoststraat

Geraardsbergen. Dinsdagmorgen 16 mei stelden inwoners van de Dierkoststraat een gat in het voetpad vast. De Dierkoststraat verbindt de Buizemontstraat met de Vesten. ‘Het is best een gevaarlijke situatie’, laat een inwoner van de Dierkoststraat de redactie weten. ‘Als fietsers of voetgangers er in sukkelen, kunnen ze zich ernstig verwonden.’ Volgens de inwoner van de straat komt dit gat door de vrachtwagens die veelvuldig door de straat rijden. Onder dit gat zit een gemetste gebogen riolering die nog uit de vorige eeuw stamt. Voor onze deur zijn er trouwens scheuren in het voetpad. Het is onverantwoord om zwaar verkeer door de Dierkoststraat te laten rijden. Het zou beter zijn mocht de vrachtwagens omrijden.’ De diensten werden verwittigd. Het gat zal worden opgevuld en het voetpad hersteld.

Julien Borremans