© De Bron

In LDC De Bron Zottegem: toneel en biertasting

Wie wil weten hoe je als senior ‘fit in je hoofd’ blijft, moet er op dinsdag 23 mei om 14u30 bij zijn in het Lokaal Dienstencentrum De Bron Zottegem aan de Marie Popelinstraat (in de nieuwe wijk Lelie achter het AZ Sint-Elisabeth) wanneer daar ‘Geluk op grootmoeders wijze’ zal opgevoerd worden door de senioren van de Letterhoutemse Toneelgroep. Een en ander speelt zich af in een cafeetje waar enkele bevriende senioren wekelijks bijeenkomen. Op een ludieke manier hebben zij het over het thema geestelijke gezondheid en aan de hand van tips uit de ‘Fit in je hoofd’-campagne pakken ze in het toneelstuk hun eigen geestelijke gezondheid aan. Een ticket voor deze toneelvoorstelling, in samenwerking met Logo Gezond Plus, kost slechts 5 euro en is te verkrijgen in het LDC De Bron of kan gereserveerd worden per e-mail naar ldc.debron@sezz.be of telefonisch via 09 432 10 79.

BIERTASTING

Op woensdag 7 juni om 19 uur begint in het LDC De Bron een begeleide bierreis door de Vlaamse Ardennen. Biersommelier Kim Van Opdurp zal er vijf bieren presenteren en tijdens het proeven (telkens 10 cl) tekst en uitleg geven over die verschillende soorten bieren en hun brouwers. Ook zal zij algemene informatie verstrekken over hoe bieren moeten geschonken en gedegusteerd en kunnen bewaard worden. Deelname aan deze biertasting kost 12 euro per persoon en het is wenselijk op voorhand in te schrijven. Dit kan via 09 432 10 79 of ldc.debron@sezz.be.