Sinksenkermis van vrijdag 26 tot en met woensdag 31 mei 2023

Bruisende cocktail met muziek, markten, sport, vuurwerk, volkse sfeer, kermislunch en drinken

Op maandag 15 mei werd in café Central het programma van Sinksenkermis 2023 officieel voorgesteld. Het bleek op de persconferentie, het Sinksencomité met voorzitter Wim Magerman op kop, heeft er veel zin in. Wat een contrast met zo’n vijf jaar terug, de Sinksenkermis wordt nu professioneel aangepakt. Het bleek op de persconferentie, alles wordt in detail uitgewerkt. Elk bestuurslid weet wat zijn taak is. Ook een delegatie van Voorwaarts Gijzel Oosterzele tekende present, ze pakken op Sinksenkermis uit met de VGO – bar.
Het Sinksencomité hoopt dat het van vrijdag 26 mei tot en met woensdag 31 mei een goede editie wordt van Sinksenkermis. Belangrijk is dat iedereen eens komt afgezakt en zich goed amuseert en dat de typische sfeer van de Sinksenkermis behouden blijft. Het Sinksencomité is al maanden bezig zijn met de organisatie van de kermis. Een dikke ‘merci’ voor het vele werk dat resulteert in een ronduit schitterend programma met muziek, evenementen, plezier en ook belangrijk ontmoeting en verbinding. Voorzitter Wim Magerman (van jongs af aan in de ban van de kermis) en het bestuur zijn fier dat ze al deze activiteiten gratis kunnen aanbieden.
De sfeer op de eerste grote kermis in de fusiegemeente is authentiek. Daarom zakt men vooral af naar Oosterzele. Zoiets is moeilijk uit te leggen aan mensen die nog niet op de Sinksenkermis waren. Geen supersterren, wel uitstekende en vlotte coverbands, genietbare evenementen, ambiance, wielerwedstrijd, rommel- en avondmarkt, animatie, vuurwerk, en zo meer. In de cafés, gemeenteplein, terrassen, bars,…blinkende glazen, hartelijke bediening,…Rasechte Oosterzelenaars, doorwinterde fuifnummers en nachtraven smullen daarvan. De Sinksenkermis torst een volks imago, en doet dat met veel bakken bier en veel ambiance. Het Sinksencomité garandeert een ontspannende zesdaagse. Wie de Sinksenkermis bezoekt, weet dat er naast de optredens tal van pareltjes worden aangeboden. Waan je van vrijdag 26 mei tot en met woensdag 31 mei in de zevende hemel. Er zijn veel redenen om u in het feestgedruis te storten.
Programma
Het wordt een editie met een mix van gevarieerde muziek, op het podium op het gemeenteplein Das Rock, Mother Mercury, 50 Tinten Brijs, Still Crazy, Faute Bendt, Dirk Van De Velde, Dirk & Marcoff met The Oakfields, Dimi zingt Hazes, De Helaasheid der Zingen, Mezami en Hard 2 Handle. In het KSA lokaal: optredens met La Chouffe, in Taverne Por Savor: Covergirl. Ook op het programma: schietingen, rommelmarkt, vuurwerk, zielendienst voor overleden parochianen, kermislunch (friet met stoofvlees),  wielerwedstrijd, avondmarkt, kermisattracties, smulkramen,… Hoewel het religieuze karakter (kermis is afgeleid van kerckmis) vandaag naar de achtergrond is verdwenen, gaat het in Oosterzele toch nog om een gemeentefeest waar men de ganse gemeenschap wil betrekken.
Sinksenkermis is een plek waar alle rangen, standen, gezindheden, jong, minder jong,…naast elkaar lopen. De Sinksenkermis verbindt mensen. Wie volksamusement zoekt zal zijn gading vinden in Oosterzele. Er is ontspanning naar ieders heug en meug. Wie vermoeide benen krijgt van het rondstruinen op de kermis kan terecht voor een drankje op het gemeenteplein, in de bars, (gelegenheids)cafés, schoolcafé Appelaar,…Waar vinden muziek- en sportliefhebbers, marktfanaten, Bourgondiërs, slapelozen, nachtraven, de nog-eentje-en-dan-ben-ik-weg mensen elkaar? Op Sinksenkermis natuurlijk. Info: www.sinksenoosterzele.be.   (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)