GO! atheneum viert internationale dag tegen homo- en transfobie

Geraardsbergen. Woensdag 17 mei kleurde het GO! atheneum paars. Het was de dat tegen homo- en transfobie. ‘Onze school vindt het heel belangrijk dat iedereen zichzelf en gelukkig kan zijn. We omarmen diversiteit en riepen dan ook alle leerlingen op om in het paars naar school te komen op 17 mei, de internationale dag tegen homo- en transfobie’, schrijft Frederick Van Acker van het GO! atheneum.

‘De kleur paars komt uit de regenboogvlag en symboliseert de kracht en moed die nodig zijn te zijn wie je bent en om op te komen voor jezelf. Door op 17 mei de kleur paars te dragen, toon je dat iedereen zichzelf mag zijn en erbij hoort. De primaire doelstelling is het verhogen van het gevoel van veiligheid voor LGBT+ jongeren in de klas.’

Maandag 15 mei kwamen verschillende organisaties op bezoek om de jongeren te sensibiliseren. Zo kwamen het JAC Geraardsbergen, de dienst ‘samenleving’ van de Stad Geraardsbergen, de Giesbaargse Jeugd en Saamo tijdens de middagspeeltijd informatie geven over dit belangrijke thema.

‘Onze school zet ook via zijn GOK-werking in op ‘diversiteit’ en hoopt dat deze dag verder mag bijdragen aan de goede sfeer op onze school’, besluit Frederick Van Acker van het GO! atheneum.

Julien Borremans