Wielerspektakel op Sinksenkermis

Volg de prestaties van Gauthier Beeckman, Thibault Fostier, Sander Eeckhout

Noteer alvast maandag 29 mei 2023. Decennialang organiseert het Sinksencomité  wielerwedstrijden tijdens de kermis in Oosterzele. Geen kermis zonder koers. Jarenlang pakte men zelfs  uit met drie wedstrijden (zaterdag, maandag, woensdag) tijdens de Pinksterkermis. Op de affiche 2023 staat op maandag 29 mei om 15 u de  wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften op het programma. Met 102 ingeschreven deelnemers is het Sinksencomité in zijn nopjes. Je krijgt een heus wielerspektakel voorgeschoteld. Bij de deelnemers drie renners uit de fusiegemeente. Gans Oosterzele duimt voor Gauthier Beeckman (Landskouter), Thibault Fostier (Scheldewindeke) en Sander Eeckhout (Landskouter). Z krijgen een unieke kans om voor eigen publiek te tonen wat ze in hun mars hebben. Ze koersen in het gezelschap van sterke deelnemers uit eigen land, maar ook uit Finland, Duitsland, Groot – Brittannië, Canada, Israël, Nieuw – Zeeland, Australië,…
Kermissfeer, sportief vermaak, heroïsch duels, een uitgelezen parcours, geurende hamburgers, veel pintjes, een uitpuilend dorp, en om de haverklap een klad passerende wielrenners, zie hier de ingrediënten van de wielerwedstrijd in Oosterzele. Het Sinksencomité, met voorzitter Wim Magerman op kop, is nog altijd enthousiast, gedreven, bezield en geestdriftig. Zeg maar bevlogen. Het Sinksencomité blijft koersen organiseren met hart en ziel.  Het leidt tot een mooie organisatie. Men verwacht veel toeschouwers op Pinkstermaandag in Oosterzele. Ze maken zich weer op om met een groot hart de strijd bij de elite zonder contract en de beloften te volgen op een mooi uitgestippeld parcours in Oosterzele. Het Sinksencomité hoopt op een spannende wedstrijd én uiteraard veel volk. Veel wielerliefhebbers vinden deze koers op Pinkstermaandag een ideaal tijdstip. Een uitgelezen deelnemersveld en het selectief parcours staan letterlijk en figuurlijk garant voor een hoogdag voor de wielerliefhebbers. De Grote Prijs Trawabo, ereprijs Slagerij Günter & Wendy, garage Houbracken, start om 15 u. Er zijn 18 ronden van 6,5 km (116 km.) Parcours: Dorp, Windekekouter, Spiegel, Meerstraat, Achterdries, Voordries, Geraardsbergsesteenweg, Keiberg. Start en aankomst: Dorp. Met deze wedstrijd wordt een mooi postuum eerbetoon gebracht aan Julien Lenssens, jarenlang de drijvende kracht achter de Sinksenkermis. Het Sinksencomité weet zich geruggensteund door gedreven medewerkers. Dank gaat uit naar de sponsors, de lokale politie, de seingevers, het gemeentebestuur, de hulpdiensten, en de vele medewerkers en uiteraard ook voor de deelnemers en de grote schare wielerliefhebbers die op maandag 29 mei naar Oosterzele komen afgezakt.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).