Sint-Maria-Oudenhove: heraanleg fietspad Pijperzele

In Sint-Maria-Oudenhove wordt dezer dagen gestart met de werken voor de heraanleg van het fietspad in het deel van Pijperzele tussen huisnummer 47 en het rondpunt. Dit ligt er al langer in zeer slechte staat bij en bestaat momenteel uit een gebroken betonstrook van 1 meter breed, afgeboord door langs de ene kant een strook kasseien van 0,5 m en langs de andere kant een greppel in klinkers. Bedoeling is om zowel deze verharding in beton als de klinkers en kasseien op te breken en aan weerskanten een nieuw fietspad in asfalt te voorzien.

Nadat de gemeenteraad in oktober van vorig jaar groen licht gaf voor deze heraanleg, werden deze werken in de collegezitting van burgemeester en schepenen op 13 februari toegewezen aan de nv Pieters GCA uit Lebbeke tegen het offertebedrag van 214.652,63 euro. De werken worden per kant uitgevoerd, in twee fasen dus. Tijdens de eerste fase blijft er doorgaand verkeer richting Faliestraat mogelijk, weliswaar met een snelheidsbeperking tot 30 km per uur. Het verkeer vanuit de Faliestraat moet omrijden via Ten Ede en de Klemhoutstraat. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het einde van de werken voorzien tegen vrijdag 30 juni.