Oosterzele stimuleert horecazaken tot seizoensgebonden terrassen

Sociaal leven stimuleren

De voorbije jaren konden horecazaken in Oosterzele omwille van de coronamaatregelen gratis gebruik maken van het openbaar domein om hun bestaand terras uit te breiden. Om de plaatselijke horeca blijvend te ondersteunen besliste gemeente Oosterzele tijdens de gemeenteraad van 23 mei 2023 om deze regeling blijvend uit te breiden naar definitief seizoensgebonden terrassen.

 Alle uitbaters van een horecazaak of een pop-up horecazaak in Oosterzele die een seizoensgebonden terras willen uitbaten op het openbaar domein van de gemeente Oosterzele moeten hiervoor een terrasvergunning aanvragen. Door de tijdelijke coronamaatregelen konden horecazaken al twee jaar gratis gebruik maken van het openbaar domein in Oosterzele om hun bestaand terras uit te breiden. Lokaal bestuur Oosterzele besliste om deze regeling definitief te maken en zekerheid te bieden aan de horeca-uitbaters in de gemeente. Horeca-uitbaters kunnen onder de voorwaarden van het reglement voor seizoensgebonden terrassen van 15 maart tot 15 november een terras plaatsen op het openbaar domein. Ze betalen hiervoor 15 euro administratiekosten in plaats van de normale tarieven voor de inname van het openbaar domein. Schepen Elsy De Wilde: ‘De kosten van de inname van openbaar domein voor een terras lopen snel op tot in de duizend euro. Door die te beperken, willen we als gemeente alle horecazaken in Oosterzele zo goed mogelijk ondersteunen en het sociaal leven in Oosterzele stimuleren.’ Uitbaters dienen 30 dagen voor de opbouw van het terras een aanvraag in via de website van de gemeente Oosterzele. Het reglement en alle informatie over seizoensgebonden terrassen zal vanaf 1 juni daar te vinden zijn. (mvdv, foto’s ddl)