Zottegemse kermismaandag zonder vuurwerkspektakel

Naast de reuzenommegang op zondag kondigt de affiche van de Zottegemse Sinksenfoor ook ieder jaar een kunstvuurwerk aan op maandagavond. Zoals vorig jaar al het geval was bij de augustuskermis, komt deze attractie er echter ook niet tijdens deze Sinksenfoor, om veiligheidsredenen. De renovatiewerken aan het Kasteel van Egmont en de bijhorende werfkeet maken het namelijk onmogelijk om zonder gevaar in het Egmontpark een grote massa toe te laten.

Nadat de kleinere kinderen vorig jaar hun favoriete superhelden van de kinderserie PAW Patrol op het marktplein konden ontmoeten en/of met hen op de foto gaan, is er ditmaal ook geen andere extra attractie voorzien. Naast vertier aan de verschillende kermiskramen zal men wel opnieuw ook kunnen genieten van muzikale optredens aan een aantal horecazaken. Wij kunnen hier nog aan toevoegen dat het overigens ook al vast staat dat er tijdens de komende augustuskermis evenmin vuurwerkspektakel te bewonderen zal zijn, om dezelfde reden dus.