De opbouw van het speelpleintje van twee jaar geleden

Opnieuw pop-up speelplein op de Zottegemse Markt

Het kan niet ontkend worden dat het petanqueterrein dat in de zomer van vorig jaar op het Zottegemse marktplein werd aangelegd, weinig populair is gebleken en niet de verhoopte belangstelling heeft losgeweekt. Eigenlijk viel er slechts twee keer enige ‘bezetting’ te noteren: een eerste maal toen het college van burgemeester en schepenen het petanqueterrein ter promotie kwam inspelen en een tweede keer toen de verzamelde oppositie er op ludieke wijze kwam aanklagen dat “het zonde was van de (belastings)centen die daaraan besteed werden”.

Hoe dan ook, ditmaal zullen in de komende zomermaanden opnieuw de kinderen – van allerkleinst tot zo’n 12 jaar – op de Markt hun hartje kunnen ophalen en zich kunnen uitleven in een zandbak met speeltuigen. Zoals twee jaar geleden wordt immers van 5 juli tot 30 september andermaal een pop-up speelpleintje ingericht op het marktplein, weliswaar niet op dezelfde plaats maar deze keer tegenover het stadhuis zodat horeca-uitbaters minder of geen last van zand op hun terras of in hun zaak zullen hebben.

Het pop-up speelplein van 8 bij 10 meter zal worden uitgerust met een schommel (2-zit) en een speeltoren met glijstangen en laddertjes, educatieve panelen, een kruisbuis en doolhof. Voor de omkasting ervan zullen de betonnen L-elementen van het vorige speelpleintje hergebruikt en door eigen stadspersoneel geplaatst worden. Voor de realisatie van het eigenlijke speelpleintje (levering en installatie toestellen, geotextiel en zand) wordt – tegen de kostprijs van 18.853 euro – een beroep gedaan op de firma Dadiplay uit Deinze, waarmee ook de vorige keer werd samengewerkt en die tevens zal instaan voor het transport van de speeltuigen naar een van de stedelijke speelpleintjes waar ze dan, na voor drie maanden kinderpret op de Markt te hebben gezorgd, een andere vaste stek zullen krijgen.