AZ Sint-Elisabeth Zottegem: terras van tearoom rookvrij

In het kader van de campagne ‘Generatie Rookvrij’ die streeft naar een samenleving waarin niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van (mee)roken en die vooral kinderen en jongeren wil beschermen tegen de verleiding om te beginnen met roken – want zien roken, doet roken – zijn in de voorbije jaren in het AZ Sint-Elisabeth Zottegem al verschillende stappen gezet om te evolueren naar een rookvrij ziekenhuis en om ernaar te streven als verzorgingsinstelling een gezond en rookvrij gedrag te bevorderen.

Naar aanleiding van de jongste ‘Werelddag zonder tabak’ die sinds 1987 internationaal op 31 mei plaatsvindt – en met als eigen slagzin “Liever de geur van pannenkoeken dan die van sigaretten” – is beslist om voortaan ook op het terras aan de tearoom van het ziekenhuis het roken te verbieden. De kleine ‘rookhoek’ naast het terras is alleen nog toegankelijk tussen 21 uur ’s avonds en 6u15 ’s morgens omdat de hoofdingangen dan gesloten zijn. Op andere tijdstippen moeten rokers terecht in de rookpaviljoentjes bij de hoofdingang, de achteringang en de ingang van het dagziekenhuis.