Minister Ben Weyts bezoekt GO! atheneum i.v.m. excelleren in het onderwijs

Geraardsbergen. Minister van Onderwijs Ben Weyts bracht maandag 5 juni een bezoek aan het GO! atheneum van Geraardsbergen. Dit bezoek staat in het teken van projecten die streven naar excellentie in het Vlaamse onderwijs. De minister neemt als centrale gast deel aan een podcast met leerlingen, leraren, ouders, partners van de school en directies.

Minister Weyts draagt excellentie hoog in het vaandel: hij vindt dat onderwijs excelleren moet stimuleren om alle leerlingen ‘op de juiste rek’ te krijgen. In dat kader brengt hij een bezoek aan het atheneum van Geraardsbergen om samen met de leerlingen en leerkrachten een podcast te maken. Even voordien woonde de minister een les bij… gegeven door een AI-versie van Albert Einstein!

Verschillende nieuwe projecten die innovatief en excellent onderwijs maken en die gelanceerd worden vanuit de Vlaamse Overheid, staan in de kijker. Zo bijvoorbeeld de oproep InnoVET en het Excellentiefonds. ‘Ook GO! Scholengroep 20 legt de lat hoog voor zichzelf: ze tekent in op beide projecten. De gemiddelde leerling bestaat voor ons niet. Wij zetten ook in op leerlingen die uitdaging nodig hebben. Intussen bouwden we rond dit thema al enkele jaren expertise op’ zo licht Isabelle Truyen, algemeen directeur toe.

Voor het atheneum is het duidelijk: ‘De verwachtingen hoog leggen voor alle leerlingen en welbevinden zijn niet elkaars tegengestelde. Integendeel: onderzoek wijst uit dat deze gedachte kan leiden tot lage prestaties van leerlingen. GO! Geraardsbergen zet daarom net in op hoge verwachtingen in combinatie met hoog welbevinden. Data-onderzoek van de school toont aan dat GO! Geraardsbergen weinig tot geen verloop van leerlingen kent.’

De podcast is binnenkort te beluisteren via: http://www.ka-geraardsbergen.be

Julien Borremans