Sluikstorten voor het goede doel

Schendelbeke. Aan de textielcontainers aan het station van Schendelbeke stapelen de zakken met schoenen, kledij en andere textielwaren zich op. De textielcontainers zijn grijs van kleur en hebben duidelijk het logo van De Kringloopwinkel. De Kringwinkel vraagt uitdrukkelijk om alles netjes en droog in afgesloten zak op te bergen. Ook vragen de organisatoren uitdrukkelijk om geen zakken naast container te plaatsen, ook niet als deze vol zit.

Gebeurt dit wel, dan is dit in principe strafbaar ‘omdat je zakken achterlaat op het openbaar domein’, zeg Stephan De Prez, schepen van Duurzaamheid en Milieu. ‘Als de container vol zit, dan is het de bedoeling dat je jouw spullen op een later tijdstip aanbiedt. Vanuit de betrokken dienst werd al meermaals gevraagd om de textielcontainers frequenter leeg te maken, een vraag die nu opnieuw zal herhaald worden’, besluit schepen De Prez. ‘We maken de containers wekelijks leeg en reageren binnen de 24 uur op sluikstorten’, laat een dispatcher van de Kringloopwinkel in Geraardsbergen weten.

Uiteraard hoeft u het niet zo ver te laten komen. Je kan de Kringloopwinkel verwittigen via 054 32 05 00 of 055 38 58 78 en https://www.dekringwinkel.be/zuidoostvlaanderen om te melden dat een container vol zit.

Julien Borremans