Kinderen stappen even de grote mensenwereld in

Roefeldag op zaterdag 24 juni

Oosterzele organiseert op zaterdag 24 juni een Roefeldag. Kinderen uit de lagere school kunnen die dag van 9 tot 12 uur kennis maken met verschillende Oosterzeelse bedrijven en winkels en ontdekken hoe alles achter de schermen werkt. Inschrijven kan vanaf 12 juni bij de Jeugddienst.

De Roefeldag is een dag waarop kinderen van de lagere school bij bedrijven, verenigingen, instellingen of winkels een kijkje achter de schermen nemen. Ze helpen enkele uren mee en ontdekken zo hoe bepaalde beroepen of bedrijven werken. 22 Oosterzeelse handelaars nemen deel aan deze editie. Kinderen kunnen onder andere slager, bibliotheekmedewerker, cafébaas of apotheker worden voor een dag. Schepen Elsy De Wilde: ‘De Roefeldag is een ideale gelegenheid voor kinderen om te testen of hun droomjob echt iets voor hen is. Ze leren hoe het eraan toegaat in de grote mensenwereld en leren nieuwe vaardigheden. De Jeugddienst heeft een divers en boeiend programma samengesteld, dus ik ben zeker dat de zowel de deelnemende kinderen als handelaars een fijne voormiddag zullen hebben.’Kinderen uit de lagere school kunnen zich vanaf 12 juni om 19 uur inschrijven via de QR-code op de flyer die de kinderen via school krijgen, via het e-mailadres jeugd@oosterzele.be of op het telefoonnummer 09 362 48 92. Alle informatie over de Roefeldag is te vinden op de website www.oosterzele.be.  (mvdv, foto’s ddl)