Opnieuw vandalisme bij Delhaize-winkels: 11 winkels geviseerd in Brussel, Gent en Ninove

Een aantal winkels van Delhaize is in de nacht van woensdag op donderdag gevandaliseerd. Dat bevestigt een woordvoerder van de supermarktketen. Delhaize zal een klacht indienen.

In een mail zeggen actievoerders dat ze deze keer elf winkels hebben aangevallen, onder meer in Brussel, Ninove en Gent. Ze willen naar eigen zeggen oproepen tot een boycot tegen Delhaize, waar al weken een sociaal conflict woedt over een plan om 128 winkels over te dragen aan zelfstandige uitbaters.

“We betreuren dit enorm. Het zijn criminele acties die ons niet dichter bij een oplossing brengen”, zegt woordvoerder Roel Dekelver. “Er lopen onderzoeken naar voorgaande incidenten. We zullen opnieuw een klacht indienen.” De winkels zullen gewoon opengaan.