Davy Van den Bossche steunt Zottegems leukemiepatiëntje Arvid (11)

Davy Van den Bossche, die vorig jaar werd verkozen tot Meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België (lees meer via deze link), zet zich nog maar eens in voor het goede doel. Deze keer voor het 11-jarig leukemiepatiëntje Arvid uit Zottegem.

“Tien jaar geleden begon ik met ieder jaar iets te doen voor een goed doel omdat ik op die manier mijn sterrenkindje  Britt???? herdenk…”, vertelt Davy (45) die eerder al evenementen organiseerde voor Hippo and friends en Lichtpunt en truckruns voor Tom en Tristan. Deze keer heb ik Arvid leren kennen… een moedige jongeman uit Zottegem die al voor de tweede keer vecht tegen leukemie ALL (acute lymphatische leukemie). Hij is amper 11 jaar, de eerste keer was hij twee jaar… in tussentijd kon hij even zorgeloos gewoon kind zijn… in november 2022 was die vuile ziekte er terug. Ik wil hem en zijn familie steunen, daarom ga ik in augustus de dodentocht stappen voor Arvid, ik verkoop mijn kilometers en hoop zo een mooi bedrag bij mekaar te stappen. Alles over de actie kan je op Facebook vinden in de Facebookgroep PuPPe en Arvid naar de dodentocht 2023. Ik heb voor Arvid zelf ook een ticket gekocht zodat hij in gedachten naast mij loopt en op het einde ook hopelijk zijn medaille behaalt.”

“Ik ben Arvid De Smet Van Damme, 11 jaar en woonachtig in Zottegem”, doet Arvid zijn verhaal. “Net na mijn 2de verjaardag op 9/07/2013 werd ik voor de eerste keer ernstig ziek: acute lymfatische leukemie (ALL). Ik vocht als een kleine leeuw en op 15/10/2015 eindigde mijn behandeling.  9 jaar ging ik jaarlijks op controle en genoot ik volop van mijn jonge leven. Helaas op 19/11/2022 stortte voor de tweede keer mijn wereld in elkaar. Opnieuw werd acute lymfatische leukemie vastgesteld.  Ik was hervallen. Opnieuw wordt een behandeling van ongeveer 2,5 jaar opgestart.  En ook nu vecht ik als een dappere jonge leeuw. Alhoewel het deze keer een veel zwaardere behandeling is dan de eerste keer. We geven nooit op.”

Foto met dank aan FDR Photodesign