Thomas Ronsse wil mensen exponentieel laten groeien. IJsbaden vormen daarbij de hoeksteen. Wat is zijn aanpak?

Schendelbeke. Thomas Ronsse is een geboren ondernemer uit Ophasselt. Hij bruist van de ideeën en weet die in concrete initiatieven om te zetten. Een aantal jaren geleden startte hij met zijn Fastfoodrestaurant Taverne Monaco. In de IJsbroekstraat te Schendelbeke werkt hij intussen koortsachtig aan een succesformule waarbij mensen de kans krijgen om in stilte met vrienden en familie tot rust te komen en door middel van o.a. ijsbaden exponentieel te groeien. En er is nog veel meer…

Thomas Ronsse (37) stampte in 2003 hij de succesvolle zaak Moto’s Thomas uit de grond. Sinds 2000 baat hij Fastfoodrestaurant Taverne Monaco in Ophasselt uit. Tussendoor schreef hij drie boeken: ‘Geloof niet alles wat je denkt’, ‘In 10 stappen krachtig beslissen’ en ‘In 10 stappen een droomleven’. Thomas Ronsse is een geboren ondernemer. Zijn geheim? Hij bruist van energie en ideeën en slaagt erin de vonk naar andere te doen overslaan.

De ultieme uitdaging
Het Bed & Breakfast-project in de IJsbroekstraat heeft plaats moeten maken voor andere plannen. Sinds kort woont Thomas met zijn vriendin en kinderen in het huis. Thomas biedt er seminaries over artificiële intelligentie, leiderschap, ‘Never work again’, ‘Leren werken met crypto’ en organiseert er ook personal training’. De gedreven ondernemer biedt er ook workshops aan over o.a. voeding, ademhaling, hoe angsten overwinnen en doorbraak maken…

Ook kan je een ultieme uitdaging aangaan door een ijsbad te nemen. Thomas heeft dit idee vanuit Nederland. ‘Als je meer energie nodig hebt of je wilt je meer kunnen focussen, dan moet je regelmatig met koud water douchen. Het heeft ook heel wat voordelen voor de gezondheid. De ijsbaden gaan nog een stap verder dan een koude douche. Het is intenser. Ik heb me in verschillende trajecten in Nederland ingeschreven en heb heel uitgebreid kennis gemaakt met dit concept’, vertelt de ondernemer uit Ophasselt.

‘IJsbaden hebben een positieve invloed op onze spieren, bloedsomloop, ons zenuwstelsel. Door de positieve invloed op de bloedsomloop gaan mensen minder koude handen en voeten hebben. We kunnen ons beter focussen en scherpen ons doorzettingsvermogen aan. Je wordt bovendien mentaal sterker. Het is geen sinecure om in een ijsbad te stappen. Belangrijk daarbij is dat je eerst mentaal voorbereidt en een aantal ademhalingstechnieken onder de knie hebt.’

Totaalconcept
‘Wij willen een totaalconcept aanbieden. Op termijn is het de bedoeling om ook een sauna te maken. Zo krijgen de cliënten wellness aangeboden, maar kunnen ze ook uit hun comfortzone stappen. Er worden ook massages en gelaatsverzorging aangeboden. Mensen kunnen ook genieten van gezonde voeding. Dergelijke detoxkuur is ook gsm-vrij. Daardoor komen de deelnemers optimaal tot rust. Cliënten bouwen meer weerstand op, waardoor ze veel meer kunnen relativeren.’

‘Op lange termijn is het de bedoeling dat de cliënten hier meerdere dagen kunnen verblijven. We streven ernaar om onze cliënten een retraite aan te bieden, waarbij ze los komen van de drukte van alle dag en de routine die dit met zich meebrengt. De ruimte om mensen te ontvangen is reeds voorzien. Het vraagt enkel nog wat tijd om ons te organiseren.’

In het gebouw aan de IJsbroekstraat is ook een kapsalon voorzien. Thomas Ronsse is op zoek naar een medewerk(st)er om het kapsalon uit te baten en te helpen bij de ontvangst van de cliënten.
Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot Thomas Ronsse.

Informatie over dit initiatief vind je op de website. Je vindt er ook de gegevens van Thomas Ronsse. Surf naar: https://thomasronsse.be/

Julien Borremans