© Landelijke Gilde Godveerdegem

Processie en openluchtmis in Godveerdegem

Ter gelegenheid van de feestdag van de H. Antonius van Padua (op 13 juni) heeft op vrijdag 23 juni om 19u30 aan de Sint-Antoniuskapel aan de hoek Tulpenstraat / Stopweide in Godveerdegem voor de twaalfde keer een openluchtmis plaats, in een organisatie van de plaatselijke afdelingen van de Landelijke Gilde en Ferm. De eucharistieviering zal voorgegaan worden door pastoor-deken Emmanuel Vidts en opgeluisterd worden door het Kinder- en Jeugdkoor Bevegem onder leiding van Frieda Goorix. Zoals het ook een keer in 2017 gebeurde, zal de openluchtmis worden voorafgegaan door een processie met vertrek om 18u45 aan de parochiekerk van Godveerdegem en onder begeleiding van de muziekmaatschappij Sint-Cecilia uit Sint-Maria-Oudenhove.

Na de openluchtmis zal er ter plaatse nog gelegenheid zijn voor een drankje. De opbrengst hiervan is integraal bestemd voor het verdere onderhoud van de kapel die tien jaar geleden door vrijwilligershanden van leden van de Landelijke Gilde helemaal opgeknapt werd. In geval van zeer slechte weersomstandigheden gaat de misviering – zonder processie – door in de parochiekerk van Erwetegem (wegens kerk Godveerdegem tijdelijk niet toegankelijk voor publiek). Naar aanleiding van deze Sint-Antoniusviering zal er op vrijdag 23 juni van 15 uur tot middernacht in de omgeving van de kapel parkeerverbod gelden en in de Tulpenstraat, Stopweide en Korenbloemstraat geen doorgaand verkeer (alleen plaatselijk verkeer) toegelaten zijn. Dit zal gesignaleerd worden ter hoogte van de kruispunten Stopweide/Krassestraat, Korenbloemstraat/Tweekerkenstraat, Korenbloemstraat/Rozenstraat en Tulpenstraat/Tweekerkenstraat.