Landelijke Gilde brengt ‘Ontbijt in een wijk’

Een mooi concept dat mensen samenbrengt

‘Ontbijt in een wijk’, het concept van Landelijke Gilde blijft aanslaan. Landelijke Gilde Oosterzele heeft alweer een heel geslaagd ‘Ontbijt in een wijk’ georganiseerd. Voor de editie 2023 trok men dit keer naar de Achterdries en Voordries in Oosterzele. De ‘ontmoeting’ werd ook dit jaar gestimuleerd. De bewoners van de Achterdries en Voordries  kregen een unieke kans om deel te nemen aan een rijkelijk ontbijt. Een mooi moment om met de buren samen te komen voor de gezelligheid en de versterking van de sociale banden. Heel wat bewoners van de Voordries en Achterdries hebben daar op ingepikt. Het is ook een manier om nieuwe bewoners te leren kennen en bestaande contacten op te frissen. Heerlijk, om bewoners van deze wijk samen te zien ontbijten. Duidelijk , velen hadden zin in een uitgebreid ontbijt, met alles erop eraan. Met diverse koffiekoeken, lekker brood, koffie à volonté, hartig en zoet beleg, fruitsap, melk (verser kon niet) en eitjes met spek,…werden de deelnemers prinselijk verwend. En dat voor een prikje.
Alles zat mee, een zalig zonnetje, een warme ontvangst, hartelijke bediening, én vrolijke deelnemers aan het ontbijt. ‘Het bevalt ons, het sociaal contact, het gevoel één grote familie te zijn’, klinkt het in de feesttent op de Voordries. Het bestuur, onder voorzitterschap van de immer goedgezinde Danny Meersman, blikt heel tevreden terug en kreeg veel waardering voor het lovenswaardig initiatief. ‘We gaan door met het concept en willen er elke keer een sociaal gebeuren van maken’, klinkt het eensgezind bij de hechte LG – familie. ‘Ontbijt in een wijk, moedigt het samenhorigheidsgevoel aan én een gezondere levensstijl. Niets is zinvoller dan een bijeenkomst met buren. Beter een goede buur, dan een verre vriend. Het project bulkt van de goede bedoelingen. ‘Ontbijt in een wijk, een plan met een grote sociale waarde. Een mooie traditie. Landelijke Gilde heeft de bewoners van de Voordries en Achterdries dichter bij elkaar gebracht. Het kan niet anders dat de rijke traditie ook in 2024 wordt verder gezet. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).
Noteer in je agenda
Ostresele stapt op zaterdag 29 juli in schrijven verplicht
Prijs,€ 8,00
Info 0486 91 44 22 of   LG.oosterzele@gmail.com
Landelijke Gilde organiseert een wandeltocht (6 km) door de natuur langs rustige en mooie paden en wegen in Oosterzele. Vele mensen kennen de troeven niet van hun eigen streek. Landelijke Gilde wil deze troeven in onze omgeving beter bekend maken.