Oosterzeelse Zomerschool biedt plaats aan zestig kinderen

De gemeente Oosterzele organiseert ook komende zomervakantie een Oosterzeelse Zomerschool. Het voorstel van N-VA Oosterzele krijgt daarmee een positief gevolg. Van maandag 31 juli tot vrijdag 11 augustus zijn 60 leerlingen welkom op het GILO in Balegem, waar de Oosterzeelse Zomerschool zal doorgaan. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen er worden bijgespijkerd, in combinatie met sport en spel. “Zomerscholen zijn een prachtige manier om kinderen en jongeren die het nodig helpen te ondersteunen en klaar te maken voor een volgend schooljaar”, zegt Simon Lejeune, voorzitter van N-VA Oosterzele.

Zomerscholen werden voor het eerst op initiatief van Vlaams minister van Onderwijs georganiseerd in de zomervakantie van 2020, als rechtstreekse reactie op de vele schoolsluitingen tijdens de coronacrisis. Jaar na naar groeide het aantal zomerscholen en het aantal kinderen en jongeren die er werden bijgespijkerd. De Oosterzeelse zomerschool werd voor het eerst georganiseerd in 2021. In de zomer van 2022 namen zo’n 33 kinderen deel.

Ook komende zomer wordt op initiatief van N-VA Oosterzele opnieuw een Oosterzeelse zomerschool georganiseerd. Zestig kinderen kunnen er terecht om in combinatie met sport en spel kennis bij te spijkeren. Er wordt gefocust op taal en wiskunde. “Zomerscholen geven een extra ondersteuning, zeker aan die leerlingen die het nodig hebben”, zegt Simon Lejeune, voorzitter van N-VA Oosterzele. “Ze zorgen er mee voor dat kennis bijgespijkerd of mogelijke leerachterstand weggewerkt wordt.”