Zottegemnaar Emiel De Roover stelt tentoon in Oostende

Er lijkt geen einde te komen aan de inspiratie van Emiel De Roover (72) uit de Zottegemse Bijloke die al meer dan veertig jaar, sinds 1980, bijna iedere dag bezig is met kunst en zich in zijn atelier – eerst jarenlang aan de Neerhofstraat en nu in de Grotenbergestraat – volledig toelegt op zijn artistiek werk. Het leverde hem reeds meerdere nominaties voor diverse artistieke prijzen op en ook stelde Emiel De Roover al zowat overal tentoon in eigen land maar eveneens in het buitenland, o.a. in het toeristische Calpe in Alicante, zijn favoriete vakantiebestemming trouwens.

Binnenkort, in de komende drie weekends, exposeert Emiel De Roover te Oostende in het CAS, een herenhuis uit de belle epoqueperiode dat door zijn Zottegemse collega-kunstenaar Marc Galle en diens vriendin Nadine Prieels in 2012 werd gerestaureerd en omgetoverd tot kunsthuis. Zes jaar geleden, in 2016, openden beiden overigens ook in eigen Zottegem rechtover de Cantaertsite nog een tweede kunsthuis, eerst deCafé en nu ook CAS (Contemporary Art Space) genaamd.

Voor Emiel De Roover is het al de twaalfde keer dat hij tijdens het toeristisch hoogseizoen exposeert in Oostende. Onder de titel ‘La mère / La mer’ zullen daar ditmaal van zijn hand een vijftal beelden en een 25-tal schilderijen (acryl en olie) te zien zijn, een selectie van werken die hij in de laatste jaren creëerde rond het thema moeder / zee. De tentoonstelling in het CAS aan de Frans Musinstraat 19 (centrum, zijstraat van de Nieuwpoortsesteenweg) is gratis te bezichtigen tijdens de weekends van 1 – 2 juli, 8 – 9 juli en 15 – 16 juli, telkens van 14 tot 18 uur. Voor meer inlichtingen of afspraak kan men Emiel De Roover contacteren via 0498 26 39 74. Op onderstaande foto ziet u een van de tentoongestelde schilderijen rond het thema moeder/zee.