Ontdek de fantasiewereld Lielieland in Lierde.

Ga deze zomer op ontdekking in de vier Lierdse deelgemeenten en ontdek er Lielieland.

Stap binnen in deze, door de dienst Vrije Tijd gecreëerde, fantasiewereld en ontmoet de Lielieputters met elk hun eigen verhaal.
Lielieland is een fantasiewereld die bestaat uit veertien huisjes waarvan de bewoners elk hun eigen verhaal en boodschap hebben.
Leer van onze kriebelvriendjes dat sommige bloemen giftig zijn en andere dan weer geneeskrachtig of dat het helpt om te praten als je ergens mee zit.
Zoek in elke deelgemeente deze huisjes en luister naar het bijhorende verhaal. Vind je een huisje niet in de ene deelgemeente? Zoek ook eens in een andere deelgemeente, want misschien heb je daar meer geluk. De huisjes staan of hangen steeds verborgen in de aangegeven omgeving tijdens de aangegeven periode: in Sint-Maria-Lierde vind je ze  rond het Sportpark De Zandloper van 1 tot en met 14 juli, in Hemelveerdegem rond het Sint Jansplein van 15 tot en met 31 juli, in Deftinge rond OC De Kommalier van 1 tot en met 16 augustus en in Sint-Martens-Lierde rond het Kartuizerplein van 17 tot en met 31 augustus 2023.
Vergeet zeker je smartphone niet tijdens je zoektocht want de verhaaltjes komen enkel tot leven dankzij de QR-codes die op de huisjes vermeld staan. Heb je een speaker? Neem deze ook zeker mee, dan hoor je de
verhaaltjes nog beter.
Van onze lieve Lielieputters kwamen we ook nog te weten dat Veerle, Lieve en Miriam (de Lierdse Vrije Tijdsambtenaren) met veel liefde, zorg en een beetje hulp van de technische dienst hun huisjes bouwden en hen hielpen met het schrijven van de verhaaltjes.

Dus als je deze zomer een leuke activiteit zoekt ga dan wandelen in Lielieland en beweeg lekker buiten want #Sportersbelevenmeer.

Veerle Van Steerthem (dienst Vrije Tijd – sport) stelde Lielieland en zijn bewoners voor in de Raadzaal van het gemeentehuis.

 

v.l.n.r.: Burgemeester Jurgen Soetens, Lieve Henau (Dienst Vrije Tijd – Cultuur), Schepen van jeugd Erna Antoine, Myriam De Clercq (Dienst Vrije Tijd – Jeugd), Schepen van Sport Antoine Van de Maele en Veerle Van Steerthem (Dienst Vrije Tijd – Sport)

Lieve Henau (Dienst Vrije Tijd – Cultuur), Myriam De Clercq (Dienst Vrije Tijd – Jeugd) en Veerle Van Steerthem (Cienst Vrije Tijd – Sport).

 

Veerle en Myriam stellen de Lielieputters voor in de scholen.