De charme van KVV Windeke: een club met een ziel en trouwe fans

Spelersvoorstelling in kermissfeer

In Windeke is men hoopvol gestemd dat men met de nieuwe spelerskern iets moois kan maken. Nog een achttal weken om de machine af te stellen. KVV Windeke ziet de visie en passie van kersvers trainer Stijn Dierick klikken met de spelers en de fans. Het bestuur is er van overtuigd dat Stijn (T1) de juiste persoon is om de Windo – visie voort te zetten en de doelen te bereiken die de club zich voor de toekomst heeft gesteld. De manier vinden om het potentieel van de spelers ten volle te benutten. De ambitie is duidelijk, beter doen dan vorig seizoen. Een paar spelers lieten het op de spelersvoorstelling al ludiek ontvallen, kampioen worden! KVV Windeke toonde zich in elk geval slagvaardig op de transfermarkt, elf nieuwe spelers willen in Scheldewindeke hun voetballoopbaan nieuw leven inblazen. Het KVV – bestuur blijft de kaart van de jeugd trekken. Zo te zien op het podium op het marktplein, het enthousiasme bij de spelers is opvallend. Een hechte vriendengroep. Mooi om zien.
In een kermissfeertje heeft voorzitter Stefaan De Keyster met veel overtuiging de nieuwe spelersgroep en de trainers van KVV Windeke voorgesteld voor het seizoen 2023 – 2024. De spelers mochten zich op vrijdagavond één voor één voorstellen en een aantal mochten een bal richting publiek trappen. Wie de bal ving ontving een consumptiebon. Uit de vele korte speeches van de spelers (er zaten er een paar met veel humor tussen) bleek dat men hoog wil mikken, een goed figuur slaan in het nieuwe seizoen, en zo meer. Velen voetballen al sinds hun jeugdjaren bij KVV Windeke. Praktisch niemand is vertrokken. Ze voelen zich thuis in Windeke. Eenmaal Windo, altijd Windo. KVV brengt dit seizoen twee ploegen in competitie: eerste elftal en beloften. ‘Een top drie plaats, dat mag de gezonde ambitie zijn’, klinkt het.
Voorzitter Stefaan De Keyster: ‘Onze club werd opgericht in 1927. Het 100 jarig bestaan ligt niet meer veraf. In 2027 hoopt men één eeuw voetbal te vieren in Scheldewindeke. Het is onze bedoeling om dat te halen, maar simpel is het niet. Jaarlijks zijn er clubs die ophouden te bestaan. Gelukkig kunnen wij nog rekenen op een schare toegewijde bestuursleden en vrijwilligers. We organiseren dit seizoen twee eetfestijnen, een Halloweentocht en een tornooi’, speechte voorzitter Stefaan De Keyster. Intussen werd het nieuwe ‘Jeugdvoetbal Groot Oosterzele’ gelanceerd met een eigen stamnummer,eigen kleur (purper/goud), eigen logo en een eigen bestuur.
Veel waardering voor Marc Meerschaut
Voorzitter Stefaan De Keyster had veel woorden van lof voor de sponsors, ze werden allen vermeld. Hij had een speciaal dankwoord voor Marc Meerschaut, al decennia lang een groot hart voor KVV Windeke. Er klonk een dikke mercie voor het onderhouden van de accommodatie en zo veel meer. Zelden gezien, zo’n heel hulpvaardige man. Je kunt aan hem eigenlijk alles vragen.
De spelerskern 2023 – 2024:  Dries De Smaele, Gilles Saelens, Sven De Landtheer, Florian Verhoie, Sybe De Smet, Quinten De Groote, Louis Vijncke,  Kobe Van Hulle, Viktor Vervust,  Elias Veciana Grumut, Thomas Van De Velde, Thijs De Langhe, Emile Gabriël, Brian Gerard, Lennert Matthijs, Remi Mertens, Lucas Matthijs, Mathis Storme, Viktor Van Durme, Cyriel Ladrière, Guillaume Van Cauwenberghe,  Brecht Van Paemel, Glenn Van Herpe, Nisse Verstuyft, Jens Van Audenaerde, Sander Van Den Meersschaut,  Tibo Van Der Straeten, Dennis Verween,  Louis Nevejans, Mathias De Witte, Arno Van Der Straeten, Sebastien Mabilde, Johathan Steurbaut, Marco Selestri, Tom Salem Jedda Beshar, Xander Van De Kerkhof, Abulai Sissé, Gilles Van der Schueren, Robbe Vande Veire, Noah Van Acker, Jhonmar Soon, Niels Picard, Maxim Nevejans, Shekina Da Costa Filho, Bernd Goessens, Michiel Van De Weghe, Sem Backaert, Aaron Van Den Driessche en Dries De Langhe.
Het is nu aan trainers Stijn Dierick (T1) Dennis Verween en Gert – Jan Duprez (T2) en de spelers om de ambities van KVV Windeke waar te maken. Tot grote tevredenheid van voorzitter Stefaan De Keyster en het bestuur tekenden veel spelers present op de spelersvoorstelling. KVV Windeke beschikt nu over een brede kern die men compatibel acht om een goed figuur te slaan in vierde provinciale. Het vertrouwen in de groep is groot. Een sterk wapen, duidelijk te zien op de spelersvoorstelling, er heerst bij de spelers een vriendschappelijke sfeer. KVV Windeke staat voor een grote uitdaging. De club wil in het nieuwe seizoen een sterk blok vormen en de supporters een leuke pot voetbal bezorgen.
Het bestuur blijft geloven in het Windeekse voetbal. Het is geweten, de Windeekse voetbalsupporter is kritisch en wil iets terug. Voetbal is al sinds 1927 de uitlaatklep voor vele Windekenaars. Het is een ontmoetingspunt. Als er als team wordt samengewerkt, staat KVV Windeke een nieuwe mooie toekomst te wachten. KVV Windeke hoopt opnieuw te kunnen rekenen op zijn trouwe thuisaanhang. Nu nog sportief presteren en het zit goed. Met karakter én strijdlust komt men ver. De ganse groep stapt gemotiveerd de nieuwe competitie in. En nu aan klantenbinding doen. Met spraakmakende resultaten komen de supporters vanzelf. We wensen het bestuur, de trainersstaf, de spelers, de fans veel succes in het nieuwe seizoen 2023 – 2024. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).