Fotowedstrijd ‘Focus op de Vlaamse Ardennen’ – laureaten bekend

Recent vond de prijsuitreiking plaats van de fotowedstrijd van onze fotowedstrijd “Focus op de Vlaamse Ardennen” en opende men een fototentoonstelling.

De fotowedstrijd was een initiatief van Natuurpunt Bezoekerscentrum Vlaamse Ardennen – Boembekemolen (Natuurpunt) ter gelegenheid van het eenjarig bestaan van onze onthaalpoort.
Met de wedstrijd willen we de schoonheid en de rijkdom van de Vlaamse Ardennen in de kijker zetten. Er waren 3 categorieën: natuurpuntgebied, erfgoed en jeugd (-16j).

Een jury, samengesteld uit professionele fotografen en mensen met een passie voor fotografie en/of natuur, bepaalde de winnaars. De winnaars en laureaten ontvingen mooie prijzen met dank aan onze sponsors Brouwerij De Graal, Ecosnooze, Photostudio Alltech, Natuurkijkers.be, Garden of Joy en Provincie Oost-Vlaanderen.

De winnaars

Bij de jeugd won Leon Debrock de hoofdprijs met een knappe foto met mooi lijnenspel van de gewone wolzwever. 

Bij de volwassenen, categorie Natuurpuntgebieden, ging Katrien Depessemier met de hoofdprijs lopen met een haarscherpe foto van een jonge rode eekhoorn in de Everbeekse Bossen. 

Nele De Lie, Erik Sablon en Corine Vanderhelstraeten kregen een eervolle vermelding. 

Bij de volwassenen, categorie Erfgoed, sleepte Nele Dierick dan weer de eerste plaats in de wacht met een heel sterk beeld met veel dramatiek in de foto, genomen in Geraardsbergen. 

Ook hier zijn er 3 laureaten: Claire Melkebeke, Kenny Michiels en Lieven Van De Weghe. 

Na de bekendmaking was er tijd om bij een drankje en een zoutje bij te praten met fotografen, sponsors en andere natuurliefhebbers.

De foto’s van de winnaars en laureaten zijn de hele zomer te bewonderen in het bezoekerscentrum tijdens de openingsuren.


Bezoekerscentrum Vlaamse Ardennen – Boembekemolen, Boembeke 18, Brakel
Open op          woensdag, vrijdag en zaterdag: 14u – 18u
zon- en feestdagen: 10u – 18u