Oosterzele start in najaar 2023 een sterrenregister

Ouders ondersteunen en bestaan van het kind erkennen

Om ouders van alle sterrenkindjes een hart onder de riem te steken, start lokaal bestuur Oosterzele een sterrenregister. In dit register kan een ouder zijn/haar/hun stilgeboren kind(eren) registreren. Gemeente Oosterzele opent in het najaar 2023 een sterrenregister. In het register kunnen ouders van alle stilgeboren kinderen, ongeacht hoe lang ze in de buik gezeten hebben, hun kind registreren. De aangifte is een actie zonder juridische gevolgen maar op deze manier wil Oosterzele de ouders van alle sterrenkindjes ondersteunen en het bestaan van het kind erkennen.“Een kind verliezen is onnoemelijk zwaar. Een weg zoeken in dat verdriet is moeilijk. Om de fierheid en tegelijk het verdriet te erkennen, willen we elk sterrenkindje eren. Het kan een eerste stap zijn in de verwerking van het verdriet”, aldus schepen Elsy De Wilde. Bij de registratie krijgen de ouders een uitnodiging om een boom te planten in het geboortebos en voorziet de gemeente een plaats op de sterrenweide op de begraafplaats. (mvdv, foto’s ddl)