Rock Zottegem: einduren en verkeersregelingen

Naar aanleiding van het muziekfestival Rock Zottegem dat op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli plaatsvindt aan de Bevegemse Vijvers, geldt er reeds (voor de opbouw) sinds vorige week donderdag en dit nog (voor de afbraak) tot dinsdag 11 juli om middernacht een parkeerverbod in de Zwembadstraat (langs weerskanten) alsook op de rijweg (rechterkant) naar het sportcentrum / zwembad. Daarnaast mag er vanaf vrijdagmiddag 7 juli om 12 uur tot zondag 9 juli om middernacht ook niet geparkeerd worden op het H. Hartplein ter hoogte van de huisnummers 19-20 en over een afstand van een tiental meter aan verschillende kruispunten in de wijk Bevegem. Vanaf vrijdag 7 juli om 17 uur tot zondag 9 juli om 24 uur is dit eveneens het geval op de parking Bevegemse Vijvers (wegens privatisering) alsook langs weerskanten in de Hemelrijkstraat en Vogelzang (+ alleen plaatselijk verkeer). Op het Politiek Gevangenenplein en in de straten in de omgeving van de Bevegemse Vijvers zal alleen plaatselijk verkeer toegelaten zijn. Verder zullen op voormelde festivaldagen op de kruispunten en invalswegen aan de rand van Bevegem seingevers geposteerd worden.

NACHTLAWAAI: EINDUREN

Het stadsbestuur heeft aan de organisatie van Rock Zottegem toelating gegeven om ook al op donderdag 6 juli van 17 tot 22 uur muziek te maken voor het testen van de geluidsinstallaties. In afwijking van de door de Vlaamse Regering vastgelegde normen voor muziek (nachtlawaai) in openbare en private inrichtingen, mag er op de eerste twee festivaldagen tot 3 uur ’s nachts muziek gemaakt worden (op vrijdag vanaf 17u30 en op zaterdag vanaf 16 uur) en op de slot(zon)dag van 17 tot 23u30.

Wat ondersteuning door de stad Zottegem betreft, zijn – zoals ook in het verleden – tien arbeiders van de stedelijke technische dienst ‘gedetacheerd’ (tijdens hun gewone diensturen) van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 juli voor de opbouw alsook op maandag 10 juli voor de afbraak en opkuis van het festivalterrein. Daarnaast krijgt vzw Rock Zottegem ook uit de stadskas financiële steun (voor de editie 2022 in totaal 11.950 euro subsidies).

Lees ook

Rock Zottegem verleidt jongeren met ijzersterke ‘Dance en Hiphop Stage’ en goedkopere tickets